Alkreflex isolatiedeken

Alkreflex® TLX Gold isolatiedeken: Nu met BDA certificaat

Meuwissen Bouwprodukten B.V. heeft haar product Alkreflex® TLX Gold laten testen door het onafhankelijke testinstituut BDA. De damp-open, meerlaagse isolatiedeken is getest op de isolatiewaarde, in combinatie met een luchtlaag. Het product is, zoals verwacht, goed door de testen gekomen. Alkreflex® TLX Gold kan nu dus ook met Nederlands certificaat verkocht worden.

Alkreflex® TLX Gold
Alkreflex® TLX Gold is ‘s werelds eerste damp-open, meer-laags isolatiedeken voor daktoepassingen. TLX Gold is een efficiënte en effectieve isolatieoplossing voor dak en zolder zonder veel ruimteverlies. Het materiaal bestaat uit 7 lagen waarvan de toplaag een hoogwaardig damp-open en waterdichte laag is. De middelste lagen bestaan uit drie lagen isolatiemateriaal gescheiden door reflecterende films. De onderste laag draagt door middel van reflectie van warmtestraling (infrarood) bij aan de totale warmte weerstand van de constructie. Alkreflex® TLX Gold bevat geen stiksels waardoor lucht- of vochtlekken voorkomen worden.

BDA Keur
BDA Keur is erkend door de Europese Commissie / Ministerie van VROM als Notified Test Laboratory in het kader van de Richtlijn Bouwproducten (CPD Notified Body, reg. Nr. 1640). Daarnaast is BDA Keuringsinstituut B.V. voor een aantal verrichtingen geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (L447) en gecertificeerd lid van EGOLF (Europese organisatie van brandlaboratoria). Tenslotte hebben medewerkers van BDA Keur zitting in diverse (inter)nationale normcommissies op het gebied van daken en gevels.

De diverse erkenningen van BDA Keur geven producenten, leveranciers en overige opdrachtgevers de zekerheid dat de testen onafhankelijk en volgens de normen worden uitgevoerd en bovendien dat de testresultaten overal geldig zijn in Europa. Ook onderstreept het de jarenlange expertise en competentie van BDA Keur op het gebied van het testen van dak-, gevel- en isolatieproducten.

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde Jongeneel vestiging voor meer informatie.