Alphaflex bij Jongeneel

Nieuw bij Jongeneel:

AlphaFlex (voorheen EcoFlex) is een innovatieve loodvervanger op basis van een duurzaam EPDM compound voorzien van strekmetaal. De AlphaFlex EPDM materialen zijn speciaal ontwikkeld als loodvervanger met flexibele eigenschappen van het traditioneel materiaal en de duurzaamheid van EPDM. 
 

Jongeneel houdt twee soorten op voorraad:

AlphaFlex Basic is uitstekend toepasbaar in gevels, onder kozijnen en langs dakkapellen.

Standaard loodvervanger
Verkrijgbaar in 4 kleuren, maar zwart is standaard en uit voorraad leverbaar
Breedtes: 15cm – 20cm – 25cm – 30cm – 35cm – 40cm – 45cm – 60cm.
Rollengte: 10 meter

AlphaFlex Wave is speciaal ontwikkeld voor aansluitingen op pannendaken, waarbij een hoogteverschil van wel 30% is te overbruggen.
Voorgevormd en zelfklevend voor aansluiting op pannendaken
Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart – grijs – rood – bruin
Breedte : 30cm
Rollengte: 5 meter

De voordelen op een rij:

Milieuvriendelijk
AlphaFlex Basic en AlphaFlex Wave bestaan uit EPDM compound voorzien van strekmetaal. De materialen zijn na gebruk te scheiden en dus volledig te recyclen.

Flexibel en vervormbaar
AlphaFlex Basic en AlphaFlex Wave zijn zeer flexibel en blijvend vervormbaar. AlphaFlex Wave overbrugt zelfs een hoogte verschil van 30% op dakpannen.

Zelfklevend
AlphaFlex Wave is volledig zelfklevend en kan op deze manier in zijn geheel gekleefd worden op de ondergrond. De wind krijgt daardoor geen kans. In extreme windgebieden / situaties kan AlphaFlex Fix (een zelfklevende butyltape) worden aangebracht.

Lichtgewicht
AlphaFlex Basic heeft een gewicht van ca. 2,8 kg/m2 en AlphaFlex Wave een gewicht van 3,3 kg/m2

Lange rollengtes
Door de samenstelling van het materiaal is AlphaFlex Basic in lengtes van maximaal tien meter uit een stuk aan te brengen. AlphaFlex Wave tot een lengte van vijf meter.

Snel en eenvoudig te plaatsen
Door het lichte gewicht, in combinatie met de samenstelling van het materiaal en de rollengtes, zijn AlphaFlex Basic en AlphaFlex Wave snel en op een eenvoudige manier te plaatsen.

Hoge UV-bestendigheid
EPDM heeft een zeer hoge weerstand tegen UV- en Ozonstraling. Het materiaal scheurt niet en is niet verouderingsgevoelig.

Lange levensduur
Door de uitgebalanceerde samenstelling hebben AlphaFlex Basic en AlphaFlex Wave een zeer lange levensduur van meer dan 20 jaar (getest door BDA)

Niet diefstalgevoelig
Het materiaal is, in tegenstelling tot lood, niet diefstalgevoelig.