text.skipToContent text.skipToNavigation
18 producten gevonden

Betonplex, betonmultiplex en betonbekisting

Werken met beton is complex. Er is een groot aantal factoren van invloed op je uiteindelijke kunstwerk. Een sterke basis voor een goed en duurzaam eindresultaat begint met het gebruik van de juiste producten. De medewerkers van Jongeneel helpen je graag bij jouw productkeuze, zodat je een optimaal resultaat bereikt.

Voor de keuze van betonmultiplex of betonbekisting voor jouw specifieke werk zijn de volgende criteria relevant:

De oppervlakte eisen conform norm NEN 6722/2002 VBU (Voorschriften BetonUitvoering) eventueel aangevuld met de CUR100 (specificeert bijzondere esthetische eisen klasse B VBU):

  • Klasse A VBU standaardklasse; standaardeisen aan visuele aspecten
  • Klasse B VBU bijzondere esthetische eisen; uitwerken in projectspecificatie
  • Klasse B1 CUR-Aanbeveling 100 bijzondere esthetische eisen beton ter plaatse gestort
  • Klasse B2 CUR-Aanbeveling 100 bijzondere esthetische eisen beton geprefabriceerd
  • Klasse C VBU zonder esthetische eisen

De gewenste repetitiefactor. Deze waarde is altijd bij benadering en bij goed gebruik en onderhoud. De benodigde sterktecijfers en eventueel een gevraagde specifieke houtsoort. Het voorgeschreven milieucertificaat; FSC of PEFC. De desbetreffende maatspecificatie. Grote maten zijn ook mogelijk met bijvoorbeeld de WISA-FORM Super Maxi Birch. De directe beschikbaarheid van de plaat, sommige platen en specifieke maatspecificaties zijn alleen op aanvoer beschikbaar

WISA Form Elephant

Het werkpaard uit het assortiment. Door de 1,6 mm dikke kunststof coating is er bij goed
gebruik en onderhoud een zeer hoge repetitiefactor haalbaar. De WISA Form Elephant is ook
verkrijgbaar met deze kunststof coating aan beide zijden waardoor die aan twee zijden te
gebruiken is en de levensduur nog verder verhoogd wordt

WISA-Form Pro

WISA-Form Pro heeft een coating met een unieke samenstelling die rimpeling in het
oppervlak tegengaat. Door de berkenopbouw en de hoge sterktewaardes is deze plaat
breed inzetbaar. Vanaf de eerste stort een zeer mooi resultaat.

WISA-Form Super Maxi Birch

Een ideale plaat voor een groot naadloos oppervlak tot 12,3 meter. Aangezien de minimale
afmeting al begint bij 2000*2400 mm is er altijd een afmeting voor jouw specifieke kunstwerk
mogelijk.

Wisa Form Special

De WISA Form Special is speciaal geschikt voor de betonbekisting bij veeleisende storten. De uitstekende opbouw en de speciale filmlaag staan garant voor een hoge repetitiefactor en een perfect eindresultaat.

Berken d/d

Een uitstekende kwaliteit door de stabiele berken opbouw. Leverbaar met FSC certificaat. Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde Russische fabrikanten, waardoor je
verzekerd bent van een constante kwaliteit.

Betofilm

De Betofilm is een plaat die vooral toegepast wordt in de wand- en vloerbekisting voor glad en vlak betonwerk. De 18 mm dikke Betofilm kent als bijzondere eigenschap dat de sterkte van
de plaat zowel in de langs- als dwarsrichting nagenoeg gelijk is. Hierdoor is deze betonbekistingsplaat in beide richtingen te verwerken zonder extra ondersteuning. In veel gevallen het juiste antwoord.

PELLOS® Betonplex

PELLOS® Betonplex is volledig opgebouwd uit vuren fineren, de randen van de plaat zijn gesealed. Met een gewicht van slechts 9kg/m2 is de PELLOS® Betonplex een sterke aanvulling op het betonplexen assortiment van Jongeneel: een lichte, vlakke stabiele plaat met een constante kwaliteit. PELLOS® Betonplex is voorzien van een zware fenolfilmlaag van 400 gram per vierkante meter.

Hardhout Betonmultiplex

Deze plaat is volledig opgebouwd uit duurzame hardhoutfineren. Gebruiksgemak gegarandeerd voor een snelle verwerking en constante kwaliteit.

FSC Hardhout Betonmultiplex

Deze plaat combineert het gebruik van het groene FSC Eucalyptus hout met een keurige opbouw en constante kwaliteit. Ideaal voor groene projecten waarbij de repetitiefactor
minder van belang is.

Betospan

De rode aminoplastfilm geeft een bescherming aan de basisplaat, waardoor deze plaat een iets hogere repetitiefactor kent dan de P3 ongeschuurde spaanplaat. Eveneens opgebouwd met een vochtwerende verlijming.

Spaanplaat P3 ongeschuurd

Een groene, 3-lagen Spaanplaat met een extra glad oppervlak. De voordelige keus bij eenmalig stortwerk, verloren bekistingen of storten met een zeer lage repetitie. De vochtwerende verlijming beperkt vochtopname, waardoor de plaat geschikt is voor gebruik in omstandigheden met een verhoogde relatieve luchtvochtigheid. Door het gladde oppervlak gemakkelijk te ontkisten.

Niet alle artikelen zijn direct beschikbaar in de webshop, maar uiteraard wel op aanvraag.