text.skipToContent text.skipToNavigation
  • 1(current)
  • 3
58 producten gevonden
  • 1(current)
  • 3

Vurenhout

Vurenhout is in Nederland een veelgebruikte houtsoort. Het is afkomstig van de fijnspar en wordt voornamelijk gewonnen uit bossen in Scandinavië, Noord- en Midden Europa, Rusland en de Baltische staten. Vurenhout is erg populair omdat dit een van de goedkoopste houtsoorten is die je kunt kopen. Daarbij is vuren makkelijk te bewerken en breed inzetbaar. Vurenhout wordt veelal toegepast bij skeletbouw, renovatie werkzaamheden en buitenconstructies zoals:

  • Gevelbekleding
  • Overkappingen
  • Schuttingen
  • Carports

Tevens is vuren erg geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld meubelbouw en tuinhuizen.

Kenmerken

Vurenhout van Jongeneel wordt gewonnen uit Noord- en Midden Europese bossen. De bomen groeien gemiddeld 35 meter hoog en zijn afkomstig van de fijnspar. Van nature is vurenhout makkelijk te bewerken en is het redelijk licht van gewicht. Het heeft een blanke tot geelbruine kleur en is harshoudend. Vurenhout is niet erg duurzaam. Het kent een duurzaamheidsklasse 4. Ga je vurenhout buiten toepassen, dan wordt geïmpregneerd vurenhout geadviseerd.

Voordelen

Makkelijk te bewerken
Breed inzetbaar
Goedkoop in aanschaf
Diverse lengtematen verkrijgbaar
Duurzaamheidsklasse 4

Vurenhout behandelen

Vurenhout is niet erg duurzaam. Met name bij buitentoepassingen zal het hout sneller vervangen moeten worden. Omdat vurenhout niet goed tegen vocht kan, ontstaan er problemen zoals houtrot en schimmel. Gelukkig kan je de levensduur van vurenhout eenvoudig verlengen door het te behandelen. Doe dit met beits, olie of lak.  

Vurenhout kopen bij Jongeneel

Jongeneel is al meer dan 220 jaar dé houtspecialist van Nederland. Wij verkopen vurenhout van de allerbeste kwaliteit. Wij leveren vuren in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Wij hebben o.a. SLS hout, vuren geschaafd, vuren latten, vurenhout planken en vurenhout balken.

Vurenhout kopen? Bij Jongeneel ben je aan het juiste adres. Kom langs in een van onze 42 vestigingen of bestel eenvoudig online. Onze medewerkers staan graag voor je klaar met advies op maat. Start jouw tuinproject bij Jongeneel.

Tuinhout bij Jongeneel

Is vuren niet wat je zoekt? Gelukkig hebben wij een groot assortiment tuinhout in huis. Bekijk bijvoorbeeld onze vlonderplanken en tuinschermen of neem een kijkje bij thermisch gemodificeerd hout. Ook voor ijzerwaren en gereedschap kan je bij ons terecht. Tot ziens bij Jongeneel! Wij helpen je altijd verder.

FSC en PEFC gecertificeerd

Duurzaam ondernemen zit in de roots van Jongeneel. We maken ons al 220 jaar hard voor verantwoord hout en streven wij naar 100% gecertificeerd hout. Daarom heeft vrijwel al ons hout een PEFC en/of FSC keurmerk.