text.skipToContent text.skipToNavigation

Rockpanel

Algemene info:

ROCKPANEL is onderhoudsarme gevelbekleding op basis van het natuurlijk gesteente basalt. De voordelen van steen en hout zijn bij ROCKPANEL in één product verenigd. Het robuuste plaatmateriaal kan eenvoudig op elk gewenst formaat en in elke gewenste vorm worden toegepast. De duurzame producten worden toegepast voor de afwerking van gevels, toepassingen rondom het dak en detailleringen. Meestal als decoratieve bekleding in geventileerde constructies, waarbij de platen bijdragen tot een kostenefficiënte en esthetisch hoogwaardige buitenschil voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

ROCKPANEL: Dat kan wel!

 • Bewerkbaar als hout, duurzaam als steen
 • Bewerken met standaard gereedschap
 • Leverbaar in RAL kleuren
 • Temperatuur- en vochtongevoelig
 • Brandveilig
 • Volledig recyclebaar
 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig gebogen toe te passen
 • Kleurecht en onderhoudsarm
 • Naadloos te bevestigen onder bepaalde voorwaarden

Technische gegevens

Afmetingen

3050 x 1200 mm (op aanvraag zijn ook andere dimensies

 

mogelijk zoals lengte 2500 mm of breedte 1250 mm)

Dikte

6, 8 mm en 10 mm

Gewicht

8,4 kg/m2 (bij 8 mm)

Toepassingen

 • Gevelbekleding
 • Boeiboorden en dakranden
 • Dakkapellen en gootafwerkingen
 • Plafonds en overstekken
 • Andere detailleringen als ingangen of puivulling

Verkrijgbaar in:

ROCKPANEL Colours: ontwikkeld voor een snelle, gebruiksvriendelijke en mooie afwerking van gevels, dakranden en andere detailleringen. Deze uitvoering van het plaatmateriaal is standaard verkrijgbaar in 100 kleuren, waarvan 20 direct uit voorraad. Daarnaast is elke andere RAL/NCS kleur leverbaar vanaf 100 m².

ROCKPANEL Woods: nauwelijks van echt hout te onderscheiden, 17 designs
ROCKPANEL Metallics: extra glans voor een modern industrieel karakter, 4 standaardkleuren.
ROCKPANEL Natural: duurzaam, verwerend plaatmateriaal.
ROCKPANEL Ply: af te lakken in elke gewenste kleur.
ROCKPANEL Lines²: rabatdelen met veer en groef

Meer info: http://www.rockpanel.nl/files/Library/NL/General/Rockpanel_Assortiment.pdf

ROCKPANEL Lines²

ROCKPANEL Lines² is geschikt voor horizontale toepassing in geventileerde constructies . ROCKPANEL Lines² 10 S en XL kunnen ook verticaal worden toegepast, neem contact op met ROCKPANEL voor technische ondersteuning bij een verticale toepassing. De innovatieve producten zijn een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten en kunststof rabatdelen. De rabatdelen kunnen blind mechanisch worden bevestigd en zijn leverbaar in 2 formaten, Lines² S en de extra brede Lines² XL. De producten zijn geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en kunnen in woning- en utiliteitbouw worden toegepast in verschillende bouwdelen.

Meer info: http://www.rockpanel.nl/producten/rockpanel+lines2

Verwerkingsadvies

In de handzame instructiegids komen onderwerpen aan de orde als opslag, bewerken, gereedschappen, montagerichtlijnen en constructievoorbeelden. Download de ROCKPANEL instructiegids. Ervaar zelf de voordelen van ROCKPANEL. Vraag de handzame instructiegids aan via http://www.rockpanel.nl/contact en werk volgens eenvoudige richtlijnen. Zo wordt het plaatmateriaal optimaal geïnstalleerd waardoor u maximaal rendement behaald uit dit kwaliteitsproduct.

Certificaten en garanties
ROCKPANEL plaatmateriaal is ETA gecertificeerd en draagt daarmee het CE-kwaliteitslabel. De certificering betekent dat de producten voldoen aan de eisen uit de zeer strenge Europese Beoordelingsrichtlijn.
- ETA-07/0141 certificaat
- ETA-08/0343 certificaat
- ETA-12/0054 certificaat
- Het brandveilig lijmsysteem
Simson Rockpanel Tack-S is opgenomen in de Europese Goedkeuring (ETA-07/0141) en voldoet tevens aan de Europese Verordening die op 1 juli 2013 is ingegaan.