Bauder

 PIR-isolatie

Bauder is een familiebedrijf dat al meer dan 155 jaar bestaat. Inmiddels produceert Bauder op zeven productielocaties . Hier produceert Bauder   innovatieve producten, op het gebied van Hellend dak, Plat dak, Groendak en Technische isolatiematerialen. Bauder is gecertificeerd ISO 9001 (kwaliteitsmanagment), ISO 14001 (Milieumanagment) en ISO 50001 (Energiemanagment).

Bauder is, als fabrikant van moderne afdichtingssystemen voor het dak en technische isolatiematerialen, een belangrijke Europese fabrikant. Zo is Bauder in Duitsland een toonaangevende fabrikant van bitumen dakbanen, kunststof dakbanen en PIR-isolatiematerialen.
 

 
De doelstelling van Bauder is in alle divisies een topprestatie te leveren op het gebied van ecologische, sociale en economische dakbedekkingssystemen.
De PIR-productielocaties zijn voorzien van de meest geavanceerde technieken om zowel PIR te produceren voor platte daken, hellende daken en als isolatie voor spouwmuuurcontructies.
 
 

BauderPIR – een grote variatie in uitvoering

 
Voor toepassing in spouwmuurconstructies is het volgende type beschikbaar:
BauderPIR W
BauderPIR W PLUS
 
Voor toepassing op platte- en licht hellende daken zijn de volgende typen beschikbaar:
BauderPIR X
BauderPIR B
BauderPIR FA
BauderPIR FA-TE
BauderPIR M
BauderPIR KOMPAKT
 
Voor toepassing in vloeren zijn de volgende typen beschikbaar:
BauderPIR VIP TE
BauderPIR FA-TE
 
De voordelen
  •        Het best isolerend in zijn klasse!
  •        Beter dan traditionele isolatiematerialen
  •        Met dunnere diktes een beter rendement
  •        Uitstekende brand eigenschappen
  •        Licht in gewicht
  •        Eenvoudig te verwerken
  •        Toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie
  •        Verkrijgbaar in iedere gewenste dikte
  •        Verkrijgbaar in verschillende randafwerkingen

BauderPIR W

BauderPIR W isolatieplaten voldoen aan de vraag naar een spouwisolatie met een maximale isolatiewaarde in combinatie met een minimale dikte. Hiermee wordt een enorme energiebesparing behaald en een levenslange duurzaamheid gewaarborgd. De schuimkern heeft een uniforme, gesloten celstruc¬tuur met een zeer hoge isolatiewaarde. BauderPIR W wordt geproduceerd met milieuvriendelijke blaasmiddelen en voldoet aan alle gestelde eisen.
 
Vernieuwde, unieke isolatiewaarde
BauderPIR W heeft een vernieuwde iso¬latiewaarde met een zeer lage warmte¬geleidingscoëfficiënt van 0,022 W/m·K. Bovendien levert de lage emissiecoëf¬ficiënt van de reflecterende cachering (ε = 0,1) een extra bijdrage aan de isola¬tiewaarde. Met een dikte van slechts 90 mm wordt een Rc-waarde van 4,50 m²K/W behaald, waardoor wordt voldaan aan de huidige Bouwbesluit-eisen. BauderPIR- isolatieplaten zijn voorzien van een CE-markering en worden geleverd onder KOMO Kwaliteitsverklaring.
 
Plaatafmeting
BauderPIR W zijn vlakke, rechthoekige isolatieplaten met een kern van polyiso¬cyanuraat (PIR) hardschuim, standaard geleverd in een afmeting van 600x1200 mm (inbouwmaat ca. 580x1180 mm).
 
Cachering
BauderPIR W is aan beide zijden voorzi¬en van een diffusiedichte cachering. De spouwzijde is voorzien van een reflecte¬rend diffusiedichte cachering, de zijde die geplaatst is tegen de binnenmuur is voorzien van een alkalisch bestendige cachering. De cachering garandeert een uitstekende dimensionele stabiliteit. 
 
Randafwerking
De randafwerking bestaat uit een speciaal ontwikkelde enkele of unieke dubbele messing- en groef verbinding die een zekere verbinding waarborgt en daardoor energieverlies en windcirculatie voorkomt. 40 t/m 90 mm is voorzien van een enkele mes en groef verbinding. Vanaf 100 mm zijn de platen voorzien van een dubbele mess en groef verbinding.
 
Toepassing
BauderPIR W is een uit¬stekende keuze wanneer er sprake is van een geringe spouwbreedte. Binnen de huidige EPC berekeningen is het mogelijk om bijvoorbeeld de isolatie¬waarde van de spouwmuren te maxime¬ren, waardoor dure investeringen in andere EPC verlagende middelen achterwege kunnen blijven. BauderPIR W platen bieden u de mogelijkheid de EPC waarde verder te optimaliseren.
 
Rc-waarde BauderPIR W
 
Dikte (mm)Rd-waarde m²K/W Rc-waarde m²K/W
 
01,802,40
502,252,82
602,703,24
67*3,003,53
703,153,66
80*3,604,08
823,704,15
904,054,50
1004,504,92
1105,005,33
1205,455,74
1305,906,04
1406,356,49
150*6,806,91
160*7,257,32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok