CO2 initiatief in de keten

Jongeneel neemt actief deel aan een aantal initiatieven in de keten die duurzaamheid in de bouwsector vergroten:

  • Stimuleren van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
  • Project Antarctica
  • Duurzaam bouwen
  • Duurzame producten

Stimuleren van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
Jongeneel neemt al jaren het initiatief om hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen te stimuleren. Zelfstandig en via de Nederlandse Vereniging van Houthandelaren (NVVH). Jaarlijks organiseert Jongeneel samen met FSC Nederland en het Wereld Natuur Fonds een golftoernooi. De doelstelling van het golftoernooi is het inzamelen van geld om inheemse gemeenschappen in het Peruaanse Amazonegebied te stimuleren en ondersteunen om via duurzaam bosbeheer een duurzaam bestaan op te bouwen. Duurzaam beheerde bossen dragen aantoonbaar bij aan een vermindering van CO2 in de atmosfeer, omdat het bosdegradatie helpt voorkomen.

Project Antarctica
Jongeneel Utrecht participeert in een project van de Hogeschool Utrecht om volgend jaar met een auto op zonne-energie naar de Zuidpool te rijden. Doelstelling van het project is aandacht vragen voor het behoud van Antarctica en om jongeren te inspireren voor duurzame energie te kiezen.

Duurzaam bouwen
Jongeneel anticipeert op de regelgeving van energiezuinig/neutraal bouwen van onder meer BREEAM, in Nederland vertegenwoordigd door het Dutch Green Building Council. Jongeneel past haar productaanbod en werkprocessen aan om op basis van BREEAM regelgeving materialen te kunnen leveren.

Duurzame producten
Jongeneel is permanent actief op zoek naar duurzame en CO2 neutrale alternatieve materialen voor diverse toepassingsgebieden. Recent is een onderzoek opgestart voor toepassing van bamboe als alternatief voor bepaalde tropische hardhoutsoorten. Als lid van Q-wonen anticipeert Jongeneel op het noodzakelijke en mogelijke productaanbod dat nodig is om duurzaam en energiezuinig te kunnen bouwen. De eerste woningen zijn reeds in Nederland in aanbouw.
 

Meer lezen:
Inzicht in CO2 emissies (3.A.1)
Reductie van CO2 emissies (3.B.1/3.B.2)

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok