TERUG

Beschikbaarheid constructieplaten

Geachte relatie, 

 
Jongeneel is professioneel leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen en willen wij u informeren over de actuele marktsituatie van constructieplaten. Ondanks de wereldwijde schaarste van deze productgroep, zijn wij in staat geweest een relatief goede voorraadpositie te realiseren. 
 

OSB 

Door een sterke wereldwijde vraag blijft er binnen Europa een grote druk op de beschikbaarheid van OSB. De zogenaamde OSB2 constructieplaten worden niet meer geproduceerd, wij hebben inmiddels de verbeterde OSB3 constructieplaat op voorraad liggen. 
 

Elliotis 

De vraag vanuit Noord Amerika blijft stijgen en er is sprake van een snel dalend invoerrechten vrij contingent, waardoor wij verwachten dat de prijzen blijven stijgen. Wij spelen hier zoveel mogelijk op in door “kort” te kopen.
 

Varelplex 

Voor deze productgroep geldt nog steeds dat de aanvoer gering is, mede door een misgelopen SAP-implementatie bij een grote producent en vele stakingen. We verwachten dat in de loop van Q1 2018 de aanvoer zal verbeteren. Jongeneel heeft een goed alternatief voor Varelplex, namelijk Pellos. 

Pellos 

Voor dit Jongeneel product hebben we extra voorraad kunnen aanleggen, waardoor het tekort bij Varelplex (Radiata Pine) goed kan worden opgevangen. 
Wij raden u aan om rekening te houden met de beperkte beschikbaarheid van bovenstaande constructieplaten en te oriënteren op eventuele beschikbare alternatieven, zoals Pellos. 
 
Heeft u vragen hierover? Uw Jongeneel-contactpersoon staat u graag te woord. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Koninklijke Jongeneel 
 
Denis Brouwer 
Algemeen Directeur 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok