EPDM Hotspot

epdm

EPDM Hotspot is the place to be, voor alle professionals die met hoogwaardige EPDM materialen willen werken. Met topmerken als Topskin EPDM en Groofy EPDM producten ben je verzekerd van de juiste producten voor een duurzame afdichting. EPDM Hotspot is speciaal ontwikkeld voor de bouwmaterialenhandel. In onze overzichtelijke shop kun je alle EPDM producten vinden voor daken, gevels, goten en vijvers. Standaardmaten staan in de EPDM Hotspot, afwijkende maten snijden we voor je van de rol of kunnen we voor je bestellen. Bezoek de EPDM Hotspot op jouw Jongeneel-vestiging!

Topskin EPDM Membraan

Topskin EPDM membraan is een hoogwaardig Amerikaanse EPDM rubber dakmembraan met een dikte van 1,14mm en type LSFR ( Low Slope Fire Retardant). Topskin EPDM is vliegvuurbestendig en zonder open vuur verwerkbaar. De verwerking van Topskin EPDM voldoet hierdoor aan de NEN 6050 (Brandveilig detailleren op daken).

Bekijk hieronder de montage video:

Toepassingen

Daken

Topskin EPDM is een hoogwaardig EPDM rubber dakmembraan met een levensduurverwachting van meer dan 40 jaar. Met name de hoge UV-bestendigheid en de bestendigheid tegen grote temperatuurschommelingen maken de Topskin EPDM uniek.

Maatvoeringen

Topskin EPDM membranen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen verpakt in een doos en uit voorraad leverbaar. Afwijkende maten snijden we voor je van de rol of kunnen we voor je bestellen.

Topskin EPDM is aan te brengen in twee systemen, namelijk als geballast en verlijmd systeem. Bij geballaste daken moeten alleen de dakranden volledig worden verlijmd met Groofy EPDM Spuitlijm tot 40cmop het dakvlak. Vervolgens kan het dak geballast worden met grind of tegels  (op rubber tegeldragers). Bij verlijmde daken wordt de Topskin EPDM volledig verkleefd met Groofy EPDM Spuitlijm.

 

De EPDM Spuitlijm is standaard verkrijgbaar in bussen van 700ml (goed voor ca. 4 m2). Voor grootverbruikers zijn drukvaten van 17 kg verkrijgbaar bij uw EPDM Hotspot, inclusief spuitpistool en slang.

Afwerking

Zowel hemelwaterafvoeren (met Groofy EPDM lijm-kit), als doorvoeren of hoekdetails (met Form Flashing, Pipe Seals en Primer Plus) zijn zeer eenvoudig af te werken. Voor de dakrandafwerking is -de speciaal voor EPDM ontwikkelde- Groofy Daktrim de perfecte en esthetisch de beste oplossing.
 

Gevels

EPDM is een zeer duurzaam product en wordt ook veel toegepast in gevels.

Rondom kozijnen

Voor waterkering rondom kozijnen in de gevel worden EPDM stroken met een dikte van 0,6 mm met een standaard breedte van 15 cm toegepast. Deze stroken worden geniet aan het kozijn of verlijmd met Groofy EPDM lijm-kit. Andere diktes en breedtes zijn te bestellen bij uw EPDM Hotspot.

Afdichting

Voor afdichting van prefab beton-naden of waterdicht maken van de fundering worden EPDM stroken met een dikte van 0,6 mm toegepast met een standaard breedte van 15 cm. Deze stroken worden verlijmd met Groofy EPDM lijm-kit aan weerszijden van de voeg. Andere diktes en breedtes zijn te bestellen bij jouw EPDM Hotspot.

AlphaFlex  loodvervanger

AlphaFlex loodvervanger is een speciaal ontwikkelde EPDM strook voorzien van strekmetaal, waardoor de EPDM blijvend vervormbaar is. Een zeer duurzame oplossing!
Deze loodvervanger wordt zowel in het binnen-spouwblad als de overlappen verlijmd met EPDM lijm-kit. Standaard breedtes 20 cm, 30 cm en 40 cm. Andere breedtes zijn te bestellen bij jouw EPDM Hotspot. 

 


 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok