Eternit

 

Eternit

Eternit biedt een uitgebreid assortiment gevelbekledingsmaterialen. Het ruime productaanbod laat elke vorm van creativiteit toe. Gebaseerd op het geventileerd gevelsysteem voldoen de Eternit-gevelproducten aan de hoogste eisen inzake duurzaam bouwen. Specifieke bouwtechnische toepassingen worden met Eternit bouwplaten ondersteund.

Alle bouwproducten van Eternit genieten wereldwijd een uitstekende reputatie. Niet alleen door de gedegen kwaliteit, maar zeker ook door de professionele service en ondersteuning.

Eternit-producten bestaan voor ruim 90% uit cement en vulstoffen. Hieraan worden in het proces kunststofvezels toegevoegd voor de wapening van de producten.

GEVEL

Cedral en Cedral Click

Eternit Cedral zijn van vezelcement vervaardigde gevelstroken. Door de eigentijdse, hoogwaardige en decoratieve karakter van deze vezelcementstroken, krijgt elke afwerking met dit product een natuurlijke aanblik. Eternit Cedral zijn verkrijgbaar in twee opppervlaktestructuren: De Cedral Wood met houtnerf en de Cerdal Smooth met glad oppervlak. 

Cedral Board

Eternit Cedral Board is een sterke, stijve en veelzijdige plaat waarmee gevels op een natuurlijke manier kunnen worden afgewerkt. De plaat is waterbestendig en brandveilig. Uniek aan dit product is dat deze met standaard timmermansgereedschap te bewerken is. Het oppervlak van de plaat heeft een fraaie lichte structuur. De plaat is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

 

Eternit Equitone Natura

Door en door gekleurde gevelplaat. Natura gevelplaten worden afgewerkt met een innovatieve beschermlaag. Via een ‘Gordijncoating’ wordt er een semi-transparante toplaag op de door en door gekleurde basisplaat aangebracht. De coating wordt via een rol homogeen verdeeld, waardoor het natuurlijk aspect van het materiaal op elegante wijze zichtbaar blijft. Het resultaat is een hedendaagse, natuurlijke en levendige gevelplaat.

 

Eternit-Equitone-NaturaEternit-Equitone-Natura

Eternit Equitone Textura

Robuuste gevelplaat met korrelstructuur. Deze gevelplaat is extra robuust dankzij de watergedragen acrylaatdispersie met lichte korrelstructuur. Kortom, een sterke gevelplaat die heel wat esthetische mogelijkheden biedt. Bovendien zorgt Textura uitgevoerd in stroken voor verassende effecten.

Eternit-Equitone-Textura

Eternit Equitone Pictura

Een gladde, kleurrijke gevelbekleding. Deze gladde vezelcementplaat onderscheidt zich in het bijzonder door haar keiharde, krasvaste watergedragen acrylaatdispersie op de zichtzijde, afgewerkt met een UV geharde PU-topcoating. Deze toplaag biedt een duurzame bescherming tegen graffiti. De extra duurzame platen en stroken bieden ook ruime mogelijkheden voor het aanbrengen van sobere en toch speelse accenten.

Eternit Equitone Tectiva

Een natuurlijke en budgetvriendelijke oplossing. Wie houdt van sterke maar sobere oplossingen, valt vast en zeker voor Tectiva. Deze pure vezelcementplaat garandeert een hoge duurzaamheid. Tectiva is op efficiënte wijze behandeld tegen weersinvloeden met een transparante impregnering. Tectiva gevelplaten zijn geschikt voor zichtbare bevestiging of verlijming op houten / aluminium draagconstructie.

Zie ook de montagefilm

Eternit Equitone Linea

Equitone Linea is een gevelmateriaal dat een bijkomende dimensie prijsgeeft. De groeven tonen het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement.

 

BOUWPLATEN

Op basis van de beproefde vezelcement productie technologie voor gevelbekledingsplaten heeft Eternit bouwplaten ontworpen voor specifieke toepassingen.

Hydropanel

Hydropanel is de hoogperformante afbouwplaat voor vloeren, wanden en plafonds met bewezen prestaties op het vlak van waterbestendigheid, brandwerendheid, schokbestendigheid en geluidsisolerend vermogen. Door de unieke vezelcement-productsamenstelling van Hydropanel worden de hoogste eisen inzake schokbestendigheid, geluidsisolatie, brandwerendheid en waterbestendigheid beantwoord. Hydropanel is een hoogwaardig, compleet systeem voor de droge afbouw. 

eternit hydropanel

 

Menuiserite

Menuiserite biedt bescherming tegen de indringing van vocht, wind en stuifsneeuw. Een goed onderdak is bovendien blijvend dampopen en vochtregulerend, duurzaam, UV-bestendig en brandveilig. Menuiserite is licht in gewicht en eenvoudig in de verwerking. 

eternite mensuirite

 

Eter-Board HD (kantplank)

Een sterke plaat die zich perfect leent tot diverse industriële toepassingen. Eter-Board HD wordt in deze toepassing gebruikt ter hoogte van de fundering tot boven het maaiveld. De kantplank voorkomt het optrekken van vocht en biedt een duurzame bescherming van de fundering. ETER-COLOR heeft tevens een decoratieve functie. 

eternit eter-board hd

 

Eter-Backer HD

Eter-Backer HD draagt bij tot een geavanceerd geventileerd gevel- en plafondsysteem met baksteenstrips. Op deze manier worden nieuwe en creatieve architectonische mogelijkheden gecreëerd, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie waarbij het licht gewicht van de volledige opbouw een belangrijke meerwaarde biedt. 

 

Ga naar de webshop voor Eternit producten

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok