Fermacell

fermacell gipsplaten

Fermacell BV, onderdeel van Xella International GmbH, is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met
systeemoplossingen voor de droge afbouw. Fermacell BV houdt zich binnen het Xella-concern bezig met de productie en levering van gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen onder de merknaam fermacell.

Gipsvezelplaten

De fermacell Gipsvezelplaten zijn toepasbaar op veel gebieden door de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, brandwerendheid en stootvastheid. Een wand- en plafondconstructie die licht in gewicht is, eenvoudig te plaatsen is en snel opgeleverd kan worden voor verdere afwerking.

 

Fermacell Powerpanel H2O. De afbouwplaat voor water- en weerbestendige constructies

Fermacell Powerpanel H2O is een cementgebonden afbouwplaat van lichtbeton met sandwichstructuur; aan weerszijden voorzien van een deklaagwapening van alkalibestendig glasvezelweefsel. De plaat biedt veel voordelen bij wand- en plafondconstructies die veel en vaak aan vocht zijn blootgesteld. Modern badkamerdesign vraagt meer dan rechte hoeken en kanten. De absoluut waterresistente Powerpanel H2O maakt door insnijden zelfs ook ronde vormen mogelijk. Hiermee kan ook een zeer kleine radius worden gerealiseerd. Op de ronding kunnen direct verschillende oppervlaktebekledingen worden aangebracht, zoals pleisterwerk, schilderwerk, behang en tegels. Naast de toepassing in natte ruimtes binnen, is Fermacell Powerpanel H2O ook uitermate geschikt in buitentoepassingen. Eén plaat voor alles.

Lees meer

WERKEN MET DE GIPSVEZELPLATEN VAN FERMACELL

DEMONSTRATIE EN TRAINING

Leer alles over de unieke producteigenschappen en verwerking van Fermacell gipsvezelplaten. Loop binnen wanneer het je uitkomt! Tijdens deze demonstratie krijg je alles te horen over het productassortiment van Fermacell: gipsvezelplaten-vloerelementen-cementgebonden platen. Ook geeft Fermacell handige demonstraties waarmee je zelf het gemak van de verwerking en montage van Fermacell plaatmateriaal kunt ervaren. Kom langs bij Jongeneel en verrijk je kennis!

Klik hier voor de data en tijden

Fermacell: Het ideale plaatje

StootvastBrandwerend
GeluidswerendExtreem belastbaar
VochtbestendigHoeft niet dubbel

 


Gipsvezel vloerelementen

fermacell Vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de fermacell vloerelementen voor vele toepassingsgebieden zeer geschikt.

  • Voor de brandveiligheid
  • Voor de geluidsisolatie
  • Voor de warmte-isolatie
  • Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen
  • Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels, parket, laminaat, vloerbedekking etc.


 
fermacell ondervloeren maken een einde aan gehorige vloeren.
Ze zijn geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast een perfecte geluidsisolatie, zorgen fermacell ondervloeren ook voor een aangename warmte-isolatie. De ondervloeren van fermacell zijn leverbaar in meerdere varianten, geschikt voor de verschillende situaties, en ze zijn eenvoudig en snel te verwerken. 

De geluidsisolerende ondervloeren van fermacell: ongehoord goed!

Hoe stiller een vloer, hoe groter het wooncomfort. Met name bij houten vloeren laat de geluidsisolatie echter vaak te wensen over. Bijvoorbeeld als er met hoge hakken over de vloer gelopen wordt… 

 

Voordelen fermacell vloersysteem vs. natte cement dekvloer

Altijd al willen weten welke voordelen een droge fermacell dekvloer biedt t.o.v. een natte cement dekvloer? In deze video vatten we de belangrijkste voordelen voor je samen. Bekijk de video op onze website

Snel afwerkbaar
De esthetische afwerklaag kan al na 24 uur worden aangebracht
Direct gebruik van vloerverwarmingssysteem, zonder verwarmingsprotocol
Tijdwinst door snelle uitvoeringsvoortgang
Geen bijkomend vocht dat tot schimmels of krimpscheuren kan leiden
Beperkte opbouwhoogte, weinig hoogteverlies
Aansluiting met bestaande bouwkundige situaties kan probleemloos gemaakt worden
Laag eigen gewicht
Geringe belasting van de hoofddraagvloer
Geen gevolgschade door uitblijven van schoteling en inklinking
Snelle en eenvoudige verwerking
Slechts drie handelingen: 1. Leggen, 2. Lijmen, 3. Schroeven/ nieten
Gesegmenteerd werken (onderbreking tijdens legproces is mogelijk)
Kwaliteitsborging: alle materialen zijn met zorg geproduceerd en sluiten perfect op elkaar aan (optimale aansluiting door geprefabriceerde vloerelementen)
Uitvoeringseenvoud
Geschikt voor zowel een doe-het-zelver als een vakman (geen gecompliceerd gereedschap nodig


Cementgebonden platen

De fermacell cementgebonden platen zijn glasvezelversterkte sandwichplaten op cementbasis. Al bij de productie worden de platen waterafstotend gemaakt. De kleur van de platen is cementgrijs. fermacell Powerpanel H2O is ideaal voor wanden en plafonds in natte ruimtes in woningen, openbare gebouwen maar ook als industriële toepassing in o.a. grootkeukens. De fermacell Powerpanel H2O is ook ideaal voor buitentoepassingen als geventileerde gevelbekleding met stucsysteem, als bekleding voor verlaagde plafonds, voor nieuwbouw en renovatie.
 

Lees ook het eBook 'fermacell special Powerpanel H2O - Water- en weerbestendig binnen en buiten' via deze link 


De fermacell App

De gratis fermacell App ondersteunt droge afbouwers, hout(skelet)bouwers en doe-het-zelvers bij het vinden van passende droogbouwoplossingen voor ieder afbouwproject.

Handige tools:

  • Geluidsisolatiedemo gebaseerd op reële metingen + dB-indicator
  • Geïntegreerde dealer locator
  • 3D instructiefilms + materiaalcalculators
  • Geoptimaliseerd voor smartphone + tablet

De fermacell App is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play


 

 Vergroot uw vakkennis en vakmanschap!

fermacell beweegt mee met de nieuwe uitdagingen waar de bouw- en afbouwsector continu mee te maken hebben. Technologische vooruitgang en permanente doorontwikkeling van bouwmaterialen en -systemen zorgen voor meer en meer efficiëntie. Daarom is het zo belangrijk dat je als bouwprofessional up to date blijft. fermacell vindt het belangrijk afbouwers praktische tools aan te reiken die in het dagelijks werk goed van pas komen.

Praktijktraining voor wie?
Ben je een bouwprofessional die geïnteresseerd is in het werken met afbouwproducten voor plafonds, wanden, vloeren en gevels, dan is een praktijktraining zeker interessant voor jou.

Inhoud trainingen en datum
Zowel de inhoud van de trainingen als de datum kun je zelf bepalen, uiteraard onder voorbehoud van beschikbaarheid van het trainingscentrum.

Elke cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretische deel wordt uitleg gegeven over het betreffende productassortiment en komen algemene zaken zoals bouwplaatsomstandigheden en prestaties van de meest gebruikte opbouwen aan de orde. In het praktijkgedeelte steek je zelf de handen uit de mouwen om te leren hoe de afbouwproducten in de praktijk moeten worden verwerkt.

Bekijk hier een video-impressie van een praktijktrainingEen praktijktraining op bouwlocatie is ook mogelijk.
Geïnteresseerd?  Neem contact op met je dichtstbijzijnde Jongeneel vestiging.

Fermacell voor een schoner milieu

De verantwoordelijkheid die fermacell kent voor een schoner milieu en een betere leefomgeving, komt tot uiting in het schone productieproces en in de CO2-reductie in de woning- en utiliteitsbouw. Het gips dat fermacell verwerkt in haar gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden door ook recyclinggips in nieuwe gipsplaten te verwerken.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok