Finti: Slechts één keer schilderen in 15 jaar!

 

Finti

Finti: Ideaal voor passiefbouwen

Volgens het Bouwbesluit moet alle nieuwbouw in 2020 energieneutraal zijn. Om met hout een kozijn te maken dat voldoet aan dit Bouwbesluit was tot voor kort een omslachtige klus. Met allerlei ingewikkelde oplossingen of met een enorm dik kozijn was het resultaat niet ideaal.

Door de extreem hoge isolatiewaarde en de lage onderhoudskosten is Finti de ideale en unieke oplossing voor passiefbouwen zonder kunstgrepen of dikke kozijnen. Het resultaat is een prachtig, duurzaam en door-en-door houten kozijn zonder toevoegingen.

Door zijn unieke eigenschappen is Finti de ideale houtsoort voor onder meer:

  • Kozijnen
  • Ramen
  • Deuren
  • Gevelbekleding
  • Boeidelen

De voordelen van Finti:

> Hoge isolatiewaarde

De grote isolerende werking van Finti λD 0,095 W/(m2.K) - (λ90/90 0,092 W/(m2.K) zorgt ervoor dat kozijnen niet dikker hoeven te zijn om energieneutraal te bouwen. Ter vergelijking: de isolatiewaarde van Meranti is λD 0,15W/m2.K, een verschil van maar liefst 63% in het voordeel van Finti. De grote isolerende werking van Finti maakt het mogelijk om in bestaande kozijnhoutmaten toch een passiefkozijn te realiseren.

> Langere onderhoudsinterval

Door het thermisch modificatieproces is Finti bijzonder vormstabiel. Dat betekent weinig werking en dus weinig onderhoud. U hoeft het slechts één keer per 15 jaar te schilderen. Hiermee is Finti ook een uitstekend alternatief voor niet-houten kozijnen.

> Constante topkwaliteit

Finti is foutvrij. Er is geen uitval en u hoeft dus niet meer te sorteren.

> Past in elk productieproces

Finti past in elk productieproces. U hoeft uw machines niet aan te passen met bijvoorbeeld andere beitels. Dit betekent lagere kosten, gemak en tijdwinst.

Finti wordt gladgeschaafd met ronde hoekjes en is leverbaar in deze maten:

Voorraadafmetingen  
Dikte (mm)72947272606094
Breedte (mm)1201201449484144144
Lengte (cm) 600

We kunnen Finti ook in andere kopmaten leveren. Vraag naar de mogelijkheden.

De grondstoffen voor Finti komen uit Finland, zijn standaard PEFC gecertificeerd en/of FSC Controlled Wood. Finti is KOMO-gecertificeerd, voor zowel het thermodificeren, het vingerlassen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok