Isobouw

ISOBOUW SYSTEMS

Innovatie in isolatie

Met airpop® (EPS, geëxpandeerd polystyreen) als basismateriaal voor haar isolerende bouwproducten zet IsoBouw al jaren de trend in efficiënt en duurzaam bouwen.
Het bedenken en leveren van vernieuwende en kwalitatief hoogstaande airpop®-isolatiesystemen voor de bouwsector is de belangrijkste missie.
 
Het doel: Met onderscheidende producten toegevoegde waarde creëren en daarmee een bijdrage leveren in:
Het succes van de vakhandel, voorschrijvers en verwerkers.
In de verhoging van het wooncomfort voor opdrachtgevers/eindgebruikers.
airpop® bestaat voor 98% uit lucht . Het is daarom uitermate milieuvriendelijk. De goede milieuscore komt ook tot uiting in de DUBO-keurmerken die zijn toegekend aan vrijwel het gehele assortiment.
  

Toepassingsgebieden

 
IsoBouw levert isolatiesystemen voor de gehele gebouwschil. Voor zowel nieuwbouw als ook renovatieprojecten zijn diverse producten beschikbaar, zoals een funderingsbekisting, vloer-, gevel-, zolder- en dakisolatie. Al deze innovatie producten hebben één ding gemeen: Ze leveren verwerkers meer verwerkingsgemak, een betere kwaliteit en meer kostenbesparingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
 
 

Isolerend én waterkerend daksysteem voor indak PV-daken

 

 
SlimFix Solar is een waterkerend “zonnepaneel-platform” waarop direct alle gangbare zonnepanelen kunnen worden bevestigd. Dankzij de gepatenteerde waterkerende laag is de dakconstructie volkomen waterdicht. De speciale profiellering zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Dit verlengt de levensduur van de dakconstructie en verhoogt het rendement van de zonnepanelen.
 
Met SlimFix Solar kan de aannemer/dakdekker nu snel en eenvoudig al het voorbereidingswerk verrichten voor de latere plaatsing van de zonnepanelen door de installateur. In de tussentijd is het dak met SlimFix Solar waterdicht!
 
Geschikt voor alle gangbare zonnepaneelsystemen
Perfecte ventilatie en koeling van het zonnepaneel = hoog rendement
Snel en voordelig een waterdicht dak t.b.v. indak-systemen (BiPV).
Gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie = langere levensduur.
Handhaving van een dampopen dakconstructie.
Geschikt voor nieuwbouw (SlimFixXT Solar) en renovatie (SlimFix Solar).
 

Na-isolatie van oude, oneffen hellende daken

 

 
SlimFix RenoTwin is een dakelement dat vrijdragend kan worden gemonteerd op vrijwel ieder onderdak dankzij het gebruik van stelschroeven. Ideaal dus bij toepassing op doorgezakte daken of op reeds aanwezige oude dakelementen. SlimFix RenoTwin is tweezijdig gecacheerd met een thermisch reflecterende alu-folie. De bovenzijde bevat drie ingelijmde houten regels die het element extra constructieve sterkte geven. De langszijden zijn voorzien van een messing/groef-verbinding waardoor warmtelekken worden voorkomen. SlimFix RenoTwin is waterdicht, maar toch dampopen.
 
Verwerkbaar zonder opvullen van de onderconstructie.
Vrijdragende montage mogelijk met een speciale schroef.
Langszijde met messing/groef, aaneengesloten isolatieschil.
Goed beloopbare dakisolatie.
 

Kostenbesparend gevelisolatiesysteem

 

 
SlimFort is een gevelisolatiesysteem met geïntegreerde metalen bevestigingsbeugels en een duurzame, ononderbroken isolatieschil. Het systeem is tot 50% sneller verwerkbaar dan traditionele systemen. Er wordt geen folie gebruikt en het houtaandeel is tot 75% lager. Ook is er 15% minder isolatiemateriaal nodig omdat koudebruggen niet gecompenseerd hoeven te worden. Het systeem is licht in gewicht en kan door 1 persoon zonder beschermingsmiddelen worden aangebracht. Door de forse arbeidstijds- en materiaalbesparing is de toepassing van SlimFort zeer voordelig.
 
Geen koudebruggen door doorlopende isolatielaag.
Snel verwerkbaar.
Minder hout, geen folie.
Kostenbesparend.
Unieke klikverbinding om de isolatieplaten perfect op elkaar aan te sluiten.
Langere levensduur van de voorzetgevel door optimale ventilatie.
 

Naadloze vloerisolatie

 
Dankzij de unieke klik-verbinding zorgt de IsoBouw Klik-vloerplaat voor een naadloze onderlinge aansluiting van de vloerisolatie. Het voordeel hiervan is dat koudebruggen en weglekkend betonwater wordt vermeden en de toepassing van een folie niet nodig is. Dit betekent op zijn beurt weer een kwalitatief betere vloer tegen lagere kosten.
 
Een “klik”-randafwerking met verwerkingsgemak en -snelheid.
Een naadloze verbinding, geen koudebruggen.
Toepassing van folie is overbodig.
Een onderlinge fixatie, strakke en goed beloopbare vloer.
Goede betonhechting.
 

Luchtdichte zolderisolatie in slecht drie stappen

 

 
Voor het na-isoleren van zolders levert IsoBouw het systeem SlimFix Deco. Deze zolderisolatie is verwerkbaar in slechts 3 eenvoudige verwerkingsstappen: Profielen bevestigen, isolatieplaat plaatsen en esthetisch afwerken met een afdekprofiel. De Deco-klikprofielen zijn voorzien van  softstrips. Met deze profielen wordt de zolder luchtdicht geïsoleerd zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn.
 
Snel verwerkbare plafondisolatie > kostenbesparend, weinig overlast.
Eenvoudige montage in slechts 3 stappen.
Een luchtdichte aansluiting zonder extra handelingen.
Een stootvaste, witte binnenafwerking
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok