Kingspan Unidek

unidek

Over Kingspan Unidek

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam.

Energiezuinige dakisolatie

Ongeveer veertig procent van alle CO2-uitstoot komt voor rekening van gebouwen. De Europese Unie wil ze daarom energiezuiniger maken. Dit geldt niet alleen voor nieuwe, maar ook voor bestaande gebouwen. Binnen dit kader dienen de huurwoningen in Nederland in 2020 gemiddeld een B-label te hebben en in 2050 energieneutraal te zijn. Bij het energiezuinig maken van een gebouw is een goed geïsoleerde gebouwschil van groot belang. Dakisolatie levert daarbij het hoogste rendement op. Als hulpmiddel
bij het realiseren van dit rendement heeft Kingspan Unidek een handig boekje samengesteld waarin een en ander stapsgewijs uit de doeken wordt gedaan. Met de brochure 'De stap naar een duurzame woning' neemt Kingspan Unidek dakisolatie bij renovatie onder de loep.

Nieuwbouw/ Hellend dak

Als bedenker van het sandwichelement bepaalt Kingspan Unidek al jarenlang de standaard met een uitgekiend assortiment voor alle denkbare toepassingen. Unidek Aero dakelementen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouw woningen en bieden voor iedere bouwsituatie een passende oplossing: vrijstaand of geschakeld en met kleine of grote overspanning, het is allemaal mogelijk.

Bekijk ook de themapagina op Kingspan Unidek

Met gemak naar EPC 0,4 Unidek SolarPower

Dakisolatie levert een belangrijke bijdrage aan energiebesparing. Ongeveer 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Door de combinatie van een goede dakisolatie met een uitstekende luchtdichtheid en het verminderen van koudebruggen wordt een lagere EPC gerealiseerd. Na energiebesparing is het opwekken van duurzame energie de volgende stap bij verlaging van de EPC (Trias Energetica). Unidek SolarPower combineert de energiebesparende eigenschappen van het Unidek Aero dakelement met een geïntegreerd PV-systeem. Unidek SolarPower is een prefab oplossing en kan op het hellende dak worden toegepast met een vrije keuze in afwerking zoals dakpannen, riet, dummy panelen of zetwerk.

Bekijk de infographic voor een routebeschrijving naar EPC 0,4 of lager.

Renovatie

De stap naar een duurzame woning Dakisolatie bij renovatie

In 2020 dienen huurwoningen in Nederland gemiddeld energielabel B, oftewel energie-index 1.25 te hebben. De weg naar een duurzame en energiezuinige woning is echter niet standaard te omschrijven, iedere woning heeft zijn eigen vertrekpunt. Label B of passief, een renovatie van een woning gaat van start met het in kaart brengen van de huidige staat van de verschillende bouwdelen. De gewenste levensduur van de woning is uiteindelijk bepalend bij de keuze voor het te behalen energielabel na renovatie. Aan welke eisen voor isolatie moet de woning na renovatie voldoen? Het Bouwbesluit maakt onderscheid tussen twee soorten renovaties: ingrijpende renovaties en niet-ingrijpende renovaties. In beide gevallen zijn er verschillende eisen met betrekking tot de isolatieschil van toepassing . Wanneer het beschikbare budget niet toereikend is voor het gewenste eindresultaat, is gefaseerd isoleren een goede keuze.

Maximaal resultaat met goede renovatie bouwdetails

Energie besparen kan met een goed geïsoleerde gebouwschil, luchtdicht bouwen en het verminderen van het aantal koudebruggen. Het maximale resultaat wordt behaald met behulp van goede en uitvoerbare bouwdetails.

Gebundelde kennis

De belangrijkste renovatie bouwdetails met praktische tips zijn gebundeld in de handige bijlage ‘Oog voor detail’ . De uitgave is een handig hulpmiddel voor iedereen die betrokken is bij energiezuinige renovatie, om conform afspraak alle huurwoningen voor 2020 te verbeteren naar minimaal label B of, wanneer de gewenste levensduur van de woning dit toelaat, naar een passief eindresultaat.

Download meer gratis brochures op: www.kingspanunidek.nl/dakrenovatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok