Knauf Insulation

Knauf Insulation

Wensen en behoeften van eindgebruiker centraal

Een ideale omgeving om in te wonen, te werken en te verblijven, dat verdient toch iedereen? Mensen voelen zich het prettigst in een woning of gebouw dat is afgestemd op hun wensen en behoeften, waardoor zij fijner wonen, prettiger werken, makkelijker leren en of betere zorg krijgen. Daarom werken wij bij Knauf Insulation elke dag hard aan oplossingen die daaraan bijdragen: innovatieve isolatiematerialen en systemen voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Oplossingen die het welzijn van de eindgebruiker als uitgangspunt nemen. Verschillende mensen, verschillende wensen.

 

 

 

Isolatie met ECOSE® Technology: vriendelijk voor mens en milieu

Met de introductie van de duurzame en innovatieve ECOSE® Technology heeft Knauf Insulation één van de belangrijkste isolatie-innovaties van de afgelopen twintig jaar succesvol op de markt gebracht. De ontwikkeling met ECOSE® Technology betekent sinds 2009 een baanbrekende evolutie in de bouwwereld met oog voor de verwerker en de eindgebruiker.

Voordelen

 • Geurloos en stofarm
 • Irriteert niet
 • Eenvoudig te snijden en te verwerken
 • Onbrandbaar (Euroklasse A1)
 • Gezonde binnenlucht kwaliteit
 • Recyclebaar

Minerale vezels

ECOSE® Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van glaswol en minerale wol. Bij de samenstelling van het bindmiddel maken petrochemische grondstoffen plaats voor plantaardige grondstoffen. Tijdens de productie van het ECOSE® bindmiddel is zeventig procent minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Aan de hand van een wereldwijd gepatenteerd proces worden de duurzame grondstoffen omgezet in een uitzonderlijk sterk bindmiddel.

 

 

Een natuurlijke bruine kleur

ECOSE® Technology onderscheidt zich niet alleen in duurzaamheid. Ook de kenmerkende, natuurlijke bruine kleur van het isolatiemateriaal en de wijze van verpakking verschillen duidelijk van de traditionele producten. Het ECOSE® Technology logo staat duidelijk op de verpakking vermeld en garandeert dat er geen formaldehyde, acrylaten, verfstoffen of kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. Isolatiematerialen met ECOSE® Technology zijn vriendelijk voor mens en milieu.

Heraklith

Heraklith® is een natuurproduct van Knauf Insulation. Het bestaat uit FSC of PEFC gecertificeerde sparrenhoutvezels, die samen met een natuurlijk bindmiddel worden gecomprimeerd tot een licht houtwolpaneel. Heraklith houtwolpanelen zijn geschikt voor het thermisch, akoestisch en/of brandwerend afwerken van plafonds en wanden. De onderscheidende systemen, structuren en kleuren bieden naast functionaliteit ook een ware vrijheid van vormgeving. Hierdoor vindt ons houtwolmineraalpaneel zijn weg als effectief én mooi element in vele sectoren. In de kantoor-, onderwijs- en gezondheidssector maar ook in winkels, industriële gebouwen en de moderne woningbouw.

 

 

Voordelen

 • Goed thermisch isolerend
 • Hoge bijdrage aan brandwerendheid
 • Uitstekende geluidsabsorptie
 • Vochtregulerende werking
 • Afwerking in verschillende structuren
 • Gebruikersvriendelijke montage
 • Zeer lange levensduur

Systemen

De Heraklith houtwolpanelen zijn standaard verkrijgbaar in diverse samenstellingen, diktes en lengtes. Door onze lokale productie is het mogelijk onze houtwolpanelen te combineren met de meest voorkomende isolatiematerialen in Nederland (bijv. Steenwol, EPS en PIR), waardoor er combinatiepanelen ontstaan met uitmuntende thermische, akoestische en/of brandwerende eigenschappen. Daarnaast heeft Heraklith een uitgebreid assortiment geteste bevestigingsmiddelen, waardoor je snel en zeker de Heraklith houtwolpanelen kunt monteren.

Structuren

Heraklith houtwolpanelen zijn leverbaar in twee verschillende structuren die ontstaan door de keuze voor een specifieke breedte van de houtwolvezel. De oppervlaktekwaliteit kan daardoor naar wens variëren van krachtig naar super fijn.

Kleuren

Alle Heraklith houtwolpanelen worden in de fabriek met een watergedragen verf op kleur gespoten en zijn niet gevoelig voor vocht. Naar wens kan dit in elke RAL of NCS kleur. Zo zijn jouw panelen direct klaar voor gebruik en is nabehandeling met een schimmelwerende coating overbodig. Dat scheelt tijd en geld!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok