Vacature Manager Milieu & Certificering

Staat de klant bij jou altijd op nummer één? Zorg jij ervoor dat het duurzaamheidsbeleid van TABS-Holland (Timber & Building Supplies Holland) zichtbaar beter is dan dat van andere bouw toeleverende bedrijven? Dan zoeken we jou!

Wat je gaat doen bij ons

Als Manager Milieu & Certificering ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het milieu- en certificeringsbeleid en de uitvoering daarvan bij de verschillende TABS-Holland bedrijven. Jij zorgt ervoor dat TABS-Holland maatschappelijk blijft ondernemen en koploper blijft op dit vlak. Je draagt actief bij aan het opstellen en implementeren van beleid op dit vakgebied. Je bent het aanspreekpunt zowel binnen de groep als naar buiten en bent vraagbaak. Je bedenkt concepten waarmee de bedrijven hun producten en diensten beter in de markt kunnen zetten, maar pakt ze vervolgens ook hands-on aan, dus ook de vertaling naar een concreet plan van aanpak met goede voorstellen behoort tot je werkzaamheden. Daarin geef je ook aan hoe we dit kunnen gebruiken in onze communicatie naar de verschillende doelgroepen en andere stakeholders. Als vanzelfsprekend volg je de trends en ontwikkelingen op je vakgebied en brengt collega’s hiervan op de hoogte. Uiteindelijk draag je hiermee bij aan het verbeteren van de service, het verhogen van de omzet, het verlagen van kosten of het verbeteren van de winstgevendheid.

Aanvullende werkzaamheden;

  • Je zorgt ervoor dat alles is geregeld rondom certificering en audits
  • Je verzorgt rapportages die van belang zijn
  • Je verzorgt training op het gebied van Milieu & Certificering
  • Je verbetert processen en systemen

Het team

Als Manager Milieu & Certificering geef je direct leiding aan één medewerker en indirect aan de mensen die voor de uitvoering van certificering op de verschillende bedrijven zorgdragen. Je houdt rechtstreeks contact met de directeuren van de verschillende bedrijven in de groep. Je zult veel reizen tussen de verschillende bedrijven en vestigingen.

Jouw capaciteiten

Jij durft huidige processen ter discussie te stellen en noodzakelijke veranderingen te realiseren.  Dit betekent dat je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden en inhoudelijke kennis. Aangezien je te maken hebt met verschillende stakeholders ben je een energieke en goed geïnformeerde gesprekspartner en beschik je over het vermogen om complexe zaken terug te brengen tot de kern.

Je beschikt over

  • Een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting
  • Minimaal zes jaar relevante ervaring
  • Aantoonbare ervaring in het (door)ontwikkelen van concepten op het gebied van milieu en certificering
  • Analytisch vermogen, pro activiteit en overtuigingskracht

Wij bieden je

Een full-time uitdagende en afwisselende baan waar je op basis van jouw visie op en ervaring met Milieu & Certificering ons kunt adviseren en ook voor de implementatie zorg kunt dragen. Bij ons kun je jouw vakmanschap dus bewijzen en uitbouwen. Je krijgt alle ruimte voor eigen initiatief.
Verder bieden wij je voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen als professional.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden en heb je vragen over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Pieter Zeeman, Manager Centrale Inkoop Plaat. Hij is dagelijks te bereiken via telefoonnummer 06 - 51477172. Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar solliciteren@jongeneel.nl  onder vermelding van Manager Milieu & Certificering.

Over de organisatie

Timber & Building Supplies is de holding van een groep bedrijven die met elkaar vooraanstaande leveranciers van hout en bouwmaterialen zijn op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Het concern omvat 11 bedrijven met een gezamenlijke totaalomzet van ca. € 650 miljoen per jaar en ongeveer 1.500 medewerkers. De voormalige Deli Building Supplies-groep bestaat uit onder andere Koninklijke Jongeneel, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 46 vestigingen, waaronder twee Megamat vestigingen, en de importeurs Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten en Astrimex, gespecialiseerd in plafonds en wanden. De voormalige PontMeyer-groep bestaat uit PontMeyer, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 45 vestigingen, en de importeurs Centrop Houtimport, Trima, Trespont en Houthandel Van Dam, en timmerfabriek Houtindustrie Opmeer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok