Rockwool

Wist je dat de ROCKWOOL Groep al bijna een eeuw actief is in de markt? Het ROCKWOOL assortiment biedt oplossingen voor de thermische, akoestische en brandveilige isolatie van vloeren, voorzet- en scheidingswanden, gevels en  daken van woningen en (utiliteits)gebouwen. ROCKWOOL steenwol isolatie wordt gemaakt van basalt, een onuitputtelijke grondstof, en is 100% recyclebaar.

 

Om het aanbod van Rockwool overzichtelijk te houden vereenvoudigt Rockwool haar productenportfolio per 1 maart 2017. De producten worden opgedeeld in vijf categorieën en krijgen een nieuwe naam. Klik hier voor de conversietabel  


Een wereld van verschil:
ontdek hoe jij een wereld van verschil maakt door te kiezen voor ROCKWOOL steenwol isolatie.

 Als isolatieprofessional heb je vakmanschap hoog in het vaandel staan. Je streeft bij iedere klus naar een strak eindresultaat:ook onder tijdsdruk neem je met minder geen genoegen.
Met ROCKWOOL steenwol lever je in minder tijd topkwaliteit.Je snijdt de steenwol plaat eenvoudig op maat en brengt hem snel aan dankzij zijn flexibiliteit en stevigheid. Geen gedoe met slappe of harde materialen, wel een efficiente werkwijze met een degelijk resultaat. Zonder naden en kieren.

Kortom, je levert vakwerk waarvan je vol vertrouwen kunt zeggen: dát staat als een huis.

 Wanneer een brand uitbreekt, telt elke seconde: zelfs een klein brandje kan in een mum van tijd veranderen in een allesverwoestende vuurzee. Tot de brandweer arriveert, ben je op jezelf aangewezen.
Steenwol is onbrandbaar en begint anders dan andere isolatiematerialen pas te smelten bij temperaturen boven de 1.000 °C. Een met ROCKWOOL steenwol geïsoleerde wand kan langdurig weerstand bieden tegen brand. En dat betekent: meer tijd om te vluchten.

Kortom, als er brand uitbreekt maakt jouw keuze voor steenwol voor zowel de gebouweigenaar als de bewoners een wereld van verschil.

 Wist je dat geluid schadelijk kan zijn voor de gezondheid? Jaarlijks ervaren ruim 700.000 mensen ernstige klachten door geluidsoverlast. Steenwol absorbeert geluid als de beste en vermindert geluidstrillingen aanzienlijk. Voorbeeld: een met ROCKWOOL BouwPlaat 210 geïsoleerde wand kan al gauw zorgen voor een geluidsvermindering van 45dB of hoger. Ter vergelijk: een vermindering van 10 dB wordt door het menselijk oor al ervaren als een halvering van het geluidsniveau!

Kortom, een wand isoleren met ROCKWOOL BouwPlaat 210 betekent voor het akoestisch wooncomfort een verschil van dag en nacht.

 Steenwol wordt gemaakt van basalt. Deze onuitputtelijke grondstof is afkomstig uit de aarde,
die elk jaar 38.000 keer meer basalt produceert dan ROCKWOOL verbruikt. ROCKWOOL steenwol heeft een positieve ‘CO2 voetafdruk’: eenmaal toegepast bespaart het vele malen meer energie dan nodig is om het isolatiemateriaal te produceren.

ROCKWOOL producten zijn 100% recyclebaar, zelfs na 75 jaar. Zo dragen ze bij aan een schonere wereld.

 

Kortom, met jouw keuze voor ROCKWOOL doe je de huidige én toekomstige generaties een groot plezier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok