Terug

Hout met het keurmerk van FCS of PEFC

 

Forest Stewardship Council (FSC) en Pan European Forest Community (PEFC) garanderen dat hun gecertificeerde hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Door slechts een aantal bomen per hectare te kappen krijgt een bos of woud voldoende tijd zichzelf te herstellen zodat deze niet verloren gaan voor de toekomst.

Naast oog voor de flora en fauna geeft het keurmerk ook aan dat er oog is voor goede, veilige en eerlijke (arbeids)omstandigheden van de bosbeheerders en houtverwerkers.

 

Streven naar 100%

Jongeneel streeft er naar dat 100% van hout wat wij op de markt brengen uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is op basis van de FCS/PEFC keurmerken. We zijn er nog niet, maar maken de laatste jaren grote stappen naar dit streven. We zijn trots op deze resultaten en lopen hierin voorop in de markt. We blijven ons onverminderd hard maken voor 100% gecertificeerd hout.

Klik hier voor de certificaten

Soort hout  -  Percentage FCS/ PEFC keurmerk 2017

Naaldhout  -  99,77%

Hardhout  -  82,18%

Plaatmateriaal  -  97,19%

 

Benieuwd wat Jongeneel voor jouw bedrijf kan betekenen op het gebied van duurzaamheid? Neem voor meer informatie  geheel vrijblijvend contact op met je Jongeneel contactpersoon.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok