Terug

Streven naar 100% verantwoord hout

Het idee van verantwoord bosbeheer kan vrij kort worden samengevat: Hak niet alles om. In een verantwoord beheerd bos worden slechts een paar bomen per hectare gekapt. Het bos of woud heeft daarna meer dan voldoende tijd om zich te herstellen zonder onomkeerbare schade voor flora en fauna. Naast natuurbeheer is eerlijke lokale exploitatie ook een belangrijk onderdeel van verantwoord bosbeheer met goede werkomstandigheden en eerlijke lonen tijdens kap en verwerking.

Streven naar 100%

Jongeneel streeft er naar dat 100%  van hout wat wij op de markt brengen uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is op basis van een FCS/PEFC keurmerk. We zijn er nog niet, maar maken de laatste jaren grote stappen naar dit streven. We zijn trots op deze resultaten en lopen hierin voorop in de markt. We blijven ons onverminderd hard maken voor 100% hout uit verantwoord beheerde bossen.

 

Soort hout - Percentage FCS/ PEFC keurmerk 2017

Naaldhout - 99,77%

Hardhout - 82,18%

Plaatmateriaal - 97,19%

Benieuwd wat Jongeneel voor jouw bedrijf kan betekenen op het gebied van duurzaamheid? Neem voor meer informatie  geheel vrijblijvend contact op met je Jongeneel contactpersoon. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok