Siniat

Siniat is een toonaangevende fabrikant van gipsplaat oplossingen voor zowel binnen- als buitentoepassing. Siniat- producten en -systemen worden toegepast in gebouwen in het hele land waardoor scholen, ziekenhuizen en werkplekken warmere, drogere, rustigere en veiligere plaatsen worden om te werken en te leven.

De geluidwerende toepassingen van Siniat


Geluidwerendheid is één van de belangrijkste competenties van Siniat. Siniat biedt een uitermate ruim assortiment geluidwerende platen en systemen, waaronder de LaDura Premium. Siniat investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van geluidwerende platen en systemen. Op basis van gekwalificeerde metingen, adviseert Siniat over gewenste of noodzakelijke ingrepen en verbeteringen.
Via laboratoriummetingen aan wandsystemen kan een prognose worden gemaakt van de totale geluidisolatie in een praktijksituatie. Dit is uw waarborg voor absoluut geluidwerende, gecertifieerde platen en systemen voor alle mogelijke toepassingen in de droge afbouw.

Download hier de brochure
 

Wet Area Board (WAB)

De unieke vocht- en schimmelwerende gipsplaat WAB van Siniat is ideaal als ondergrond voor bijvoorbeeld tegel- en schilderwerk in ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid, zoals industriële keukens, zwembadcomplexen, doucheruimtes. Zonder gebruik te moeten maken van een waterdicht vlies. De Wet Area Board bestaat namelijk uit een unieke waterbestendige en schimmelwerende gipssamenstelling én een speciaal ontwikkeld waterafstotend glasvlies, waardoor hij een hoge weerstand biedt tegen water en schimmel. Daarnaast presteert de plaat ook als plafonden wandsysteem uitstekend op het gebied van brandwerendheid, geluidsisolatie en stootvastheid. Meer nog: WAB is zelfs buiten toepasbaar in o.a. beschutte plafonds van carports, portalen, balkons en loggia’s!

Siniat biedt oplossingen voor een zestal toepassingen:

Warmte

Nieuwe en gerenoveerde gebouwen hebben minder impact op het milieu dankzij lokale normen en behoeften van de klant. Bijgevolg spelen thermische prestaties en daaropvolgende energie-efficiëntie een belangrijke rol in de vermindering van de CO2-uitstoot. Ons assortiment aan producten en systemen is ontworpen om aan de huidige en toekomstige prestatienormen te voldoen.

Ga naar de webshop voor deze producten

Vocht & schimmel

 Geef vocht geen kans! Ventilatie in gebouwen en ruimtes met veel vocht, zoals badkamers, keukens, garages en onverwarmde kelders, kunnen mogelijk blootgesteld zijn aan waterschade en schimmels. Siniat heeft een reeks producten gecreëerd die bescherming bieden tegen potentiële schade en die de integriteit van de wand en het plafond beschermen.

Ga naar de webshop voor deze producten.

 

Brand

De veiligheid van de bewoners van een gebouw is van het grootste belang; het gebouw moet hen kunnen beschermen en een veilige doorgang bieden in geval van brand. Gipsplaten, en in bijzonder het gips, vertonen een uniek gedrag bij brand aangezien gips van nature brandvertragend is. Naast de natuurlijke voordelen van gips, heeft Siniat een reeks brandoplossingen ontwikkeld met bijkomende toevoegingen die een nog grotere brandwerendheid bieden die voldoet aan de wettelijke eisen voor brandreactie en brandweerstand in verschillende omgevingen.

Ga naar de webshop voor deze producten.

 

Esthetiek

Om de gewenste look met volledige ontwerpvrijeid mogelijk te maken biedt Siniat, bovenop schone, gladde oppervlakken ook een reeks aan andere oplossingen. Door het combineren van prestatie-eisen met esthetiek kan elke ruimte worden omgezet in de perfecte omgeving, zonder afbreuk te doen aan de uiteindelijke look & feel.

Ga naar de webshop voor deze producten.

 

Impact

 De mechanische sterkte van een systeem moet voor alle toepassingen beschouwd worden in relatie tot de andere prestatie-eisen, inclusief de maximale hoogte. De oplossingen van Siniat bieden zeer sterke resultaten, die zware en stevige belastingen (impact en grote mensenmassa’s) aankunnen, waardoor ze geschikt zijn voor ruimtes waar veel mensen doorheen moeten, zoals scholen en winkelcentra.

Ga naar de webshop voor deze producten
.

 

Akoestiek

 

Eén van onze vijf zintuigen, de manier waarop we geluid waarnemen, speelt een belangrijke rol in ons welzijn. Bepaalde geluiden kunnen een positief effect op ons leven hebben, terwijl onaangename geluiden zoals lawaai nadelig zijn voor ons persoonlijk welzijn en onze prestaties. Bij het overwinnen van deze akoestische uitdagingen, heeft Siniat een reeks aan oplossingen die ontworpen zijn om akoestisch comfort te bieden en te voldoen aan de voorschriften voor verschillende soorten gebouwen.

Klik hier voor meer informatie

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok