supertrap

Rotterdam viert 75 jaar wederopbouw

Lonely Planet, de meest invloedrijke uitgever van reisgidsen, heeft Rotterdam op de vijfde plaats gezet van de steden die je dit jaar zou moeten bezoeken. Dat valt mooi samen met de viering van 75 jaar werderopbouw, het centrale thema van de manifestatie ‘Rotterdam viert de stad’.

Als onderdeel van deze manifestatie heeft architect Winy Maas van het wereldwijd opererende, Rotterdamse architectenbureau MVRDV, dat de Markthal ook op haar naam heeft staan, een supertrap ontworpen. Daarmee kon je tijdelijk vanaf het plein voor het nieuwe Centraal Station naar het dak van het Groothandelsgebouw klimmen.

Deze supertrap was met haar 180 treden een behoorlijke uitdaging, maar eenmaal boven werd je beloond met een prachtig uitzicht over de weer opgebouwde stad. Je kon tevens Kriterion bezoeken, de voormalige bioscoop op het dak van het Groothandelsgebouw, die ook een aantal functies had gekregen.

Dit tijdelijke project werd uitgevoerd door de specialisten van Dutch Steigers, een Amsterdams bedrijf dat zeven dagen én nachten heeft moeten doorwerken om het project op tijd klaar te krijgen voor de officiële opening. Het gevaarte was 29 meter hoog, ruim 10 meter breed en woog maar liefst 60 ton. De stalen treden zijn met hout bekleed.

Jongeneel heeft hiervoor 363 platen Pellos Floor geleverd, die door de Platerij van Jongeneel op de juiste maten werden gezaagd. Er werd voor Pellos Floor gekozen omdat het een vlakke, in zeven lagen opgebouwde, stevige plaat is, licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken. Hij werd ook van een antislipcoating voorzien.

 

supertrap rotterdam

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok