Unilin

unilin isolatie

UNILIN Insulation, voor ieder dak een isolerende oplossing!

UNILIN, divisie Insulation is al vele jaren een begrip in de bouwwereld. Als het gaat om pasklare oplossingen voor daktoepassingen denkt men aan UNILIN. In 50 jaar is Unilin uitgegroeid tot een producent met een uitgebreid assortiment dakelementen en isolatieplaten. Unilin helpt graag mee naar het zoeken van de perfecte oplossing voor het isoleren van een dak of muur. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, binnen het ruime assortiment is er altijd een perfecte oplossing te vinden.

Ongeacht de dakbedekking of de vorm van het dak dat gewenst wordt. Zo kunt u met de isolerende elementen kiezen voor een getoogd, plat of flauw hellend dak afgewerkt met riet, metaal, leien, sedum of dakpannen. Daarnaast biedt Unilin ook mogelijkheden tot het kiezen van een bijpassende zichtzijde, waarbij nadere afwerking zoals stuken niet meer nodig is.

Luchtdicht systeem voor hellende daken

Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. We gaan in de komende jaren steeds energiezuiniger bouwen tot (bijna) energieneutraal in 2020. Dat ligt vast in Europees en Nederlands overheidsbeleid. Met haar luchtdicht systeem voor hellende daken levert Unilin Insulation een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze doelstelling. Lees meer

unilin

Renovatie van binnenuit met de Reno Click Univision

Speciaal ontwikkeld voor het isoleren van een dak van binnenuit, zonder dat het bestaande dak aangepast moet worden. De Reno Click elementen zijn gemaakt van PIR isolatiemateriaal welke eenvoudig aan de binnenzijde van de zolder tussen de gordingen gemonteerd kunnen worden. De Reno Click Univision is verkrijgbaar in drie verschillende Rc varianten, Rc 2,5 / 3,5 en 4,5.

Renovatie van buitenaf

Wanneer een dak deels of geheel vervangen moet worden biedt Unilin diverse geschikte oplossingen waarmee een dak gerenoveerd kan worden en waarbij tegelijkertijd de isolatiewaarde stijgt. Renoveren van buitenaf met de Reno PIR of Reno PIR wol kan eenvoudig en snel uitgevoerd worden. De renovatie elementen zijn direct op verschillende dakbeschotten (mits deze nog behoudend zijn) toe te passen.

Energiezuinig bouwen

Voor ieder dak heeft Unilin een geschikte oplossing, ongeacht de dakbedekking of de vorm van het dak. Naast de oneindige mogelijkheden aan het ontwerp zijn er verschillende opties als het gaat om akoestiek, Rc waardes, stabiliteit en brandveiligheid. Zo ziet Unilin in ieder ontwerp een nieuwe uitdaging om de perfecte isolerende onderconstructie te kunnen leveren voor het dak. Daarnaast streeft Unilin graag naar een energiezuinige toekomst. Dit is onder andere te realiseren door luchtdicht te bouwen. Om hieraan te kunnen bijdragen is het luchtdichtdaksysteem ontwikkeld waarmee een dak kierdicht gemonteerd wordt. Hierdoor wordt een positieve bijdrage geleverd aan de bouwkwaliteit, wooncomfort en zorgt het voor een lager energieverbruik.

Geïsoleerde dakkapellen

Een dak dat geïsoleerd is en uitgebreid wordt met een dakkapel vraagt ook om een geïsoleerd dakkapel, waarmee koudebruggen voorkomen worden. Daarom biedt Unilin naast isolerende dakelementen ook ruwbouwdakkapellen aan welke optimaal geïsoleerd zijn. De zijwangen en het dak van het dakkapel zijn hierbij geïsoleerd met PIR hardschuim. Een groot voordeel van de dakkapellen is dat deze ontwikkeld worden met de mogelijkheid tot grote overspanningen. De dakkapellen worden aangeleverd als losse componenten. Hierdoor is voor het monteren geen kraan nodig en zijn de componenten binnen 10 minuten gemonteerd.


 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok