Over Ons

Al meer dan twee eeuwen ervaring

In 1797 begon Huybertus Jongeneel met de handel in hout. Samen met zijn zoon richtte hij de firma Jongeneel & Zoon op en vestigde zich in Utrecht aan de Zeedijk. Twee eeuwen lang bleef Jongeneel aanwezig op de Zeedijk totdat het hoofdkantoor in 2009 naar een nieuw pand in Utrecht verhuisde.

Groei

In de vorige eeuw breidde het aantal vestigingen zich fors uit over heel Nederland. Inmiddels heeft Jongeneel 43 vestigingen. 

Aansluiting bij Deli-Universal

In 1971 vond Jongeneel aansluiting bij de Deli-maatschappij. Hierdoor werd de continuïteit en het behoud van de identiteit van de onderneming gedurende enkele tientallen jaren zekergesteld. 

Het voeren van één naam: Jongeneel

Bij ons 200-jarig jubileum in 1997 is Jongeneel het predicaat Koninklijk verleend. Vanzelfsprekend zijn we hier trots op. We blijven echter dezelfde nuchtere, harde werkers waar u op kunt bouwen. Nu zelfs meer dan ooit, want nu hebben we een koninklijke naam hoog te houden. Over ons 200-jarig bestaan heeft Jongeneel een boek gepubliceerd dat een beeld geeft van ons rijke verleden. Geïnteresseerd? Klik hier.

Heuvelman Hout

In 2013 zijn Jongeneel en Heuvelman Hout samengegaan. Deze combinatie is in staat om zowel de aannemerij als de houtverwerkende industrie nog beter te bedienen. Naast de nog uitgebreidere verwerkingsmogelijkheden is de flexibiliteit vergroot om zowel ruw als bewerkt hout wereldwijd in te kopen.

Timber and Building Supplies Holland

In september 2015 is de overname van de aandelen van Deli Building Supplies door PontMeyer N.V. een feit geworden.

De Deli Building Supplies- en PontMeyer-bedrijven behouden hun eigen handelsnamen en zelfstandige positie op de markt en blijven concurreren. De naam van de PontMeyer N.V. verandert in een nieuwe naam: TABS Holland N.V. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik van onze website accepteert u deze cookies.Ok