text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten
Bijhorende artikelen

Plank Eiken B Hardhout Massief Ruw D30 PEFC 25x200x5000mm

ID B9682025200500 1 stuk(s) per pak
Houtsoort
Eiken
Maatvoering
25x200x5000mm
Uitvoering
Massief
Nettomaat mm
25x200

Productbeschrijving

Versgezaagd Europees eikenhout voor buitentoepassingen, Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2-3.

Over Eikenhout

heeft een luxe maar ook stoere uitstraling. Gezien de zware maatvoering wordt het hout vers gezaagd aangeleverd. Het vers gezaagde hout zal in de toepassing kunnen werken en er zullen (oppervlakte) scheuren ontstaan, waardoor ook de karakteristieke uitstraling ontstaat. De Eikenhouten balken kunnen worden toegepast in allerlei tuinconstructies zoals tuinhuizen, carports, bijgebouwen of afdakconstructies. Hierbij wordt er veelal ook gekozen voor Eikenhouten dakbeschot en gordingen om de constructie compleet te maken.

Montage en onderhoud

Het Eikenhout is niet geschikt voor een binnen toepassing omdat het vers gezaagd Eikenhout betreft. Houd er rekening mee dat wanneer Eikenhout in contact komt met de grond, tot ca. 30cm boven maaiveld, het hout goed behandeld dient te worden met een beits speciaal voor Eikenhout. Aangezien Eikenhout looizuren bevat zal het hout zwart uitslaan bij contact met metalen. Houd er rekening mee dat u Eikenconstructies verbind met RVS bevestigingsmaterialen. Mocht er een reactie ontstaan, dan kan de zwarte verkleuring grotendeels verwijderd worden met oxaalzuur of ontweringswater. Het verwerken van - en werken met Eikenhout is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Lariks of Douglas. Eikenhout is een heel mooi natuurproduct maar daardoor ook een eigenwijze houtsoort met karakteristieke eigenschappen welke extra aandacht vragen in de verwerking. Vers gezaagd Eikenhout wil snel kromtrekken, scheuren en verkleuren. Verwerk Eikenhout dan ook zo snel mogelijk na levering zodat het hout fixeert in de constructie en het hout geleidelijk kan drogen.

Uiterlijk

  • Vaste en losse noesten zijn vrijwel altijd aanwezig.
  • Scheurvorming en lichte vervorming is toegestaan.
  • Kromming is toegestaan.
  • Op Eiken hout kunnen watervlekken voor komen.
  • Droogtescheuren aan de kopse kanten zijn toegestaan. Dus houd rekening met wat overlengte bij het bestellen.
  • Wankant en spint is deels toegestaan. Bij Eikenhout kan de maatvoering onderling licht afwijken.
  • Eikenhouten carports, veranda's en tuinhuisjes zijn de tuintrend voor dit jaar. Indien niet op voorraad is dit snel leverbaar.