text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten
Bijhorende artikelen

Duofor DTS-G Oplegstrook 1000x80x10mm

ID E490900030
Merk
Duofor
Product
Oplegstrook
Maatvoering
10x80x1000mm

Productbeschrijving

DTS-G geluidisolatiestroken

Gebaseerd op jarenlange projectervaring met geluidisolerende zwaluwstaartplaatvloeren heeft Duofor de DTS-G geluidisolatiestrook ontwikkeld. Het vinden van de juiste massa-veerverhouding was daarbij de grote uitdaging.


Duofor DTS-G geluidisolatiestroken kunnen vloerbelasting aan

In combinatie met de zwaluwstaartplatenvloer wordt een oplegstrook extra belast. Door de profilering van de zwaluwstaartplaat wordt de belasting per m1 strook niet gelijkmatig over de gehele strook verdeeld. Het materiaal dient enerzijds stijf genoeg te zijn om de belastingen op te vangen en anderzijds voldoende zacht aan het einde om de dempende werking blijvend te garanderen.

Op basis van berekeningen en onderzoeken blijkt dat een materiaal als minerale wol niet voldoende bestendig is tegen de belastingen en daarmee haar optimale veerwerking verliest. Tevens ontstaat het risico op verdere nazetting van de vloer waardoor er scheurvorming ter plaatse van de aansluitingen kan ontstaan. 

Voor de verwerker biedt de DTS-G geluidisolatiestrook een stabielere ondergrond tijdens het aanbrengen van de zwaluwstaartplaten. Bij het aanbrengen van de mortel biedt de stabielere ondergrond een aanzienlijk betere basis om een scheurvrije zwevende vloer te realiseren.

Eigenschappen

Duofor DTS-G geluidisolatiestroken zijn gemaakt van rubbergranulaat met een specifiek lage volumieke massa. Voor speciale toepassingsgebieden zijn hardere gradaties verkrijgbaar.
Duofor DTS-G wordt als strook aangeleverd in de maten 10 mm dik, 80 mm breed en 1000 mm lang. De stroken behouden hun dempende werking bij belastingen van 0,07 N/mm² statisch tot 0,08 N/mm² dynamisch.
 

Snelle implementatie van de DTS-G geluidisolatiestroken

Duofor DTS-G geluidisolatiestroken zijn eenvoudig aan te brengen. Door de rubberen granulaatstructuur liggen de stroken stabiel op de onderconstructie en zullen er niet eenvoudig afglijden. Let er op dat bij geluidisolerende vloeren met zwaluwstaartplaten, de zwaluwstaartplaten NIET door de DTS-G isolatiestroken aan de onderliggende constructie worden bevestigd.


Geluidisolatie

Met de Duofor DTS-G geluidisolatiestroken in combinatie met de Duofor® zwaluwstaartplaten en Duofor RS kantstroken wordt eenvoudig een goede geluidisolatiewaarde behaald, die gelijk of beter is aan een 200 mm betonvloer.

Kenmerken

  • Vloeren vanaf 26 mm dik
  • Vervaardigd uit sterktestaal
  • Extra zinkbescherming
  • Geschikt voor beton, zandcement, vloeibare zandcement