text.skipToContent text.skipToNavigation

BIM

Jongeneel helpt je verder met BIM


Download gratis de Jongeneel-bibliotheek
De Jongeneel-bibliotheek hangt aan elkaar van data. 3D-modellen zien er mooi uit maar zijn veel meer dan een mooie visuele weergave. Jongeneel biedt een digitale bibliotheek met BIM-modellen van onze producten. Alle bijbehorende data staat tot je beschikking. Handig! Je sorteert de materialen op maat, soort, brandklasse etc.

Via een gratis plugin kun je onze bibliotheek in jouw Revit zetten. Zo kun je onze modellen en data in jouw model zetten. Bimmen wordt ineens een stuk makkelijker met onze digitale productenbibliotheek.

Jongeneel en BIM
BIM staat voor Bouw Informatie Management. Vaak zie je dit terug via een 3D-model. Het voordeel is dat je aan dit model heel veel informatie aan toe kunt voegen. De materialen in dit model kun je voorzien van prestatie-eisen, materialen, esthetische eisen en ga zo maar door. BIM heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt. Veel grote aannemers zijn al druk aan het bimmen en steeds meer onderaannemers, partners en kleinere bouwbedrijven ontdekken de voordelen van BIM. Dat betekent dat de een er meer mee te maken heeft dan de ander. Jongeneel kan je altijd verder helpen met BIM.

 

Open standaard met BIM
Alle producten in de Jongeneel-bibliotheek zijn voorzien van gedetailleerde informatie, nodig om foutloos en volgens plan te kunnen bouwen. Selecteer onder andere op afmetingen, afwerk mogelijkheden, materialen, isolatiewaarden en brandklasse. Bij de producten staan de prestatie eisen en technische specificaties vermeld en dat allemaal volgens de ETIM-classificatie.

BIM materiaalstaten maken het echte verschil
Bij BIM denken mensen snel aan een 3D-model maar bimmen levert veel meer op. BIM geeft al in een vroeg stadium inzicht in het materiaalgebruik en de bijbehorende kosten. Met BIM krijg je met één druk op de knop een eenvoudig inzicht in alle materialen en bouwonderdelen in het model. Wij kunnen hier een gedetailleerde materiaalstaat van maken, zo heb je alle benodigdheden snel inzichtelijk.

Jongeneel biedt maatwerk en advies
Onze vakmensen adviseren je op basis van jouw BIM-model graag in een vroeg stadium over materialen, de juiste aansluitingen en toepassingen van het product. Neem voor meer informatie over onze BIM mogelijkheden contact op met je Jongeneel contactpersoon of manager Services Hedy van Opzeeland (+31) 6-13759619 of mail je vraag of BIM-model naar bim@jongeneel.nl