text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten

Laat ons BIM-team je ondersteunen

Jongeneel: koploper in BIM

Jongeneel is koploper in BIM. Met een eigen BIM-bibliotheek bieden wij namelijk duizenden BIM-modellen van onze producten. Alle bijbehorende data staan gewoon tot je beschikking. Handig! Sorteert eenvoudig de materialen op maat, soort, brandklasse, etc. en ontwikkel jouw eigen 3D-model. 

BIM is:
Gratis 
Foutloos
Handig
Overzichtelijk 

Maak gratis gebruik van onze BIM-bieb

Ook gebruik maken van onze BIM-bieb? Download gratis de plugin en zet de BIM-bibliotheek in jouw Revit. Bimmen wordt ineens een stuk makkelijker met de Jongeneel BIM-bibliotheek!

Jongeneel kan dankzij BIM meedenken in bewerkingen vooraf. Hierbij te denken aan het korten, keepen, voorboren en labelen van balklagen of het gefaseerd uitleveren van gevelmateriaal dat vooraf gezaagd, gelabeld en op maat gesorteerd is. Neem voor meer informatie over onze BIM mogelijkheden contact op met je Jongeneel-contactpersoon of mail je vraag of BIM-model naar bim@jongeneel.nl. Meer informatie vind je ook in de BIM folder.

Wat is BIM?

BIM staat voor Bouw Informatie Management. Vaak zie je dit terug via een 3D-model. Het voordeel is dat je aan dit model heel veel informatie aan toe kunt voegen. De materialen in dit model kun je voorzien van prestatie-eisen, materialen, esthetische eisen en ga zo maar door. BIM heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt. Veel grote aannemers zijn al druk aan het Bimmen en steeds meer onderaannemers, partners en kleinere bouwbedrijven ontdekken de voordelen van BIM. Dat betekent dat de een er meer mee te maken heeft dan de ander. Jongeneel kan je altijd verder helpen met BIM.
 


 

Open standaard met BIM

Alle producten in de Jongeneel-bibliotheek zijn voorzien van gedetailleerde informatie, nodig om foutloos en volgens plan te kunnen bouwen. Selecteer onder andere op afmetingen, afwerk mogelijkheden, materialen, isolatiewaarden en brandklasse. Bij de producten staan de prestatie eisen en technische specificaties vermeld en dat allemaal volgens de ETIM-classificatie.

BIM materiaalstaten maken het echte verschil

Bij BIM denken mensen snel aan een 3D-model maar Bimmen levert veel meer op. BIM geeft al in een vroeg stadium inzicht in het materiaalgebruik en de bijbehorende kosten. Met BIM krijg je met één druk op de knop een eenvoudig inzicht in alle materialen en bouwonderdelen in het model. Wij kunnen hier een gedetailleerde materiaalstaat van maken, zo heb je alle benodigdheden snel inzichtelijk.

Jongeneel biedt maatwerk en advies

Bekijk onze BIM-folder voor meer info.

Gevel op maat programma

Gevel op maat is een programma wat speciaal voor ons is gemaakt, om het gevelproces te vereenvoudigen. Het programma geeft inzicht in het gevelproject en in wat er gedaan moet worden. Hiermee helpen wij je om slimmer en efficiënter te werken en kosten te besparen.


Gevels van Jongeneel

Bij Jongeneel vind je verschillende soorten gevelbekleding zoals hout, platen, sidings maar ook bio-based innovaties. Daarnaast bieden wij de complete gevelopbouw van achterconstructie tot zetwerk.


​​​​​​​Meer weten?

Benieuwd wat we nog meer voor oplossingen hebben voor logistieke dienstverlening? Neem geheel vrijblijvend contact op met je Jongeneel contactpersoon of bekijk onze Services-pagina.