text.skipToContent text.skipToNavigation

AL MEER DAN 220 JAAR ERVARING

In 1797 begon Huybertus Jongeneel met de handel in hout. Samen met zijn zoon richtte hij de firma Jongeneel & Zoon op en vestigde zich in Utrecht aan de Zeedijk. Twee eeuwen lang bleef Jongeneel aanwezig op de Zeedijk totdat het hoofdkantoor in 2009 naar een nieuw pand in Utrecht verhuisde.

VAKMANSCHAP

In de vorige eeuw breidde het aantal vestigingen zich fors uit over heel Nederland. Inmiddels heeft Jongeneel 42 vestigingen en hebben we in die ruim 200 jaar heel wat kennis opgedaan. Dat vakmanschap en de liefde voor het product zit in ons DNA en dat merken onze klanten.

AANSLUITING BIJ DELI-UNIVERSAL

In 1971 vond Jongeneel aansluiting bij de Deli-maatschappij. Hierdoor werd de continuïteit en het behoud van de identiteit van de onderneming gedurende enkele tientallen jaren zekergesteld. 

KONINKLIJKE JONGENEEL

Bij ons 200-jarig jubileum in 1997 is Jongeneel het predicaat Koninklijk verleend. Vanzelfsprekend zijn we hier trots op. We blijven echter dezelfde nuchtere, harde werkers waar je op kunt bouwen. Nu zelfs meer dan ooit, want nu hebben we een koninklijke naam hoog te houden.

HEUVELMAN HOUT

In 2013 zijn Jongeneel en Heuvelman Hout samengegaan. Deze combinatie is in staat om zowel de aannemerij als de houtverwerkende industrie nog beter te bedienen. Naast de nog uitgebreidere verwerkingsmogelijkheden is de flexibiliteit vergroot om zowel ruw als bewerkt hout wereldwijd in te kopen.

HOUT, PLAAT EN BOUWMATERIALEN

De oorsprong van Jongeneel ligt weliswaar in de houthandel, maar 220 jaar later is dat zeker niet meer de enige expertise. Jongeneel heeft ondertussen een breed assortiment van hout, plaat en bouwmaterialen.

TIMBER AND BUILDING SUPPLIES HOLLAND

In september 2015 is Jongeneel overgenomen door Timber And Building Supplies Holland, een samenvoeging van Pontmeyer NV en Deli Building supplies. Jongeneel blijft met deze overname onder eigen bewind en blijft net als de 220 jaar hiervoor een begrip voor iedereen die bouwt of klust.