text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten
JONGENEEL
EEN STERK MERK


Al 225 jaar is Jongeneel een toonaangevend merk voor bouwend Nederland. Onze roots liggen in hout en plaat en daar zit nog steeds veel expertise. In 1997 ontvingen we zelfs het predicaat ‘Koninklijk’. Daar zijn we trots op; zonder onze nuchtere hardwerkende mentaliteit te verliezen. In de vorige eeuw breidde het aantal vestigingen zich fors uit over heel Nederland. Inmiddels heeft Jongeneel 42 vestigingen en hebben we in die 225 jaar heel wat kennis opgedaan. Dat vakmanschap en de liefde voor het product zit in ons DNA en willen wij het maximale doen om klanten altijd verder te helpen.

Bij Jongeneel staat de klant centraal. Niet alleen de klant van nu maar ook de klant van later. Daarom maken wij verantwoorde keuzes. We zijn koploper in duurzaam en circulair ondernemen en maken ons hard voor verantwoord hout. We vinden het belangrijk dat de natuur behouden blijft voor alle toekomstige generaties. Daarom heeft ons hout een keurmerk van PEFC en/of FSC. 

JONGENEEL DOOR DE JAREN

​​​​​​​1797 - Huybertus Jongeneel begint met de handel in hout. Samen met zijn zoon richt hij de firma Jongeneel & Zoon op en vestigt zich in Utrecht aan de Zeedijk. Twee eeuwen lang blijft Jongeneel aanwezig op de Zeedijk totdat het hoofdkantoor in 2009 naar een nieuw pand in Utrecht verhuist.
1971 – Jongeneel vindt aansluiting bij de Deli-maatschappij. Hierdoor wordt de continuïteit en het behoud van de identiteit van de onderneming gedurende enkele tientallen jaren zeker gesteld.
 

1997 – Jongeneel viert haar 200-jarig jubileum en ontvangt de onderscheiding Predicaat 'Koninklijk'.  Vanaf nu heten wij Koninklijke Jongeneel en daar zijn we vanzelfsprekend trots op. We blijven echter dezelfde nuchtere, harde werkers waar op gebouwd kan worden. Nu zelfs meer dan ooit, we hebben onze koninklijke naam hoog te houden.

2009 – Koninklijke Jongeneel verhuist met haar hoofdkantoor van de Zeedijk naar de Atoomweg in Utrecht.

2013 – Heuvelman Hout en Koninklijke Jongeneel gaan samen. Met deze combinatie zijn we in staat om zowel de aannemerij als de houtverwerkende industrie nog beter te kunnen bedienen. Naast de uitgebreidere verwerkingsmogelijkheden is de flexibiliteit vergroot en kunnen we zowel ruw als bewerkt hout wereldwijd in kopen.

2015  Timber And Building Supplies Holland neemt in september Koninklijke Jongeneel over, een samenvoeging van Pontmeyer NV en Deli Building supplies. Koninklijke Jongeneel blijft met deze overname onder eigen bewind en zal net als de 220 jaar hiervoor een begrip zijn voor iedereen die bouwt of klust.