text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten
Bijhorende artikelen

FERMACELL® Powerpanel HD Gevelplaat VK 2600x1250x15mm

ID E514300110 30 stuk(s) per pak
Merk
Fermacell
Product
Wand- en plafondplaat
Uitvoering
Verdiepingshoog
Samenstelling
Vezelcement

Productbeschrijving

Cementgebonden, glasvezelversterkte sandwichplaten met lichte toeslagstoffen, die meteen als stucondergrond voor buitendoeleinden te gebruiken zijn. De platen beschikken over een hoge druk- en buigvastheid, die bereikt wordt door een combinatie van het gerecycleerd glasschuim granulaat in de kern en de glasvezelbewapening in de buitenste lagen van de plaat te verwerken.

Ten gevolge van de geringe dichtheid van het in de plaatkern gebruikte granulaat van geëxpandeerde kleikorrels en gerecycleerd glasschuim granulaat hebben de Fermacell Powerpanel HD een relatief laag eigen gewicht. De platen beschikken over een hoge druk- en buigvastheid, die bereikt wordt door een combinatie van het gerecycleerd glasschuimgranulaat in de kern en de glasvezelbewapening in de buitenste lagen van de plaat te verwerken.

De Fermacell Powerpanel HD plaat is alleen uit minerale materialen samengesteld en bevat dus geen brandbare bestanddelen. De platen vallen hierdoor in de hoogste bouwstofklasse A1 (niet brandbaar) overeenkomstig EN 13501-1. Fermacell Powerpanel HD is statisch inzetbaar. De plaat kan een bijdrage leveren in onder andere het opvangen van stabiliteitsbelastingen en verstijving van gevels bij toepassing in houtskeletbouw woningen en heeft een CE-markering met constructieve waarden.