text.skipToContent text.skipToNavigation

Gecertificeerd hout

Jongeneel heeft als doelstelling om uitsluitend hout en houtproducten aan te bieden met een keurmerk van verantwoord bosbeheer. Je kunt op onze vestigingen bij elk houtproduct zien of het FSC®- of PEFC™-gecertificeerd is. Voor jou als klant betekent dit dat je bij Jongeneel altijd hout koopt van een onbesproken herkomst. Je hoeft er niet om te vragen, want wij hebben geen andere keus. Wanneer je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel hebt staan, is de keuze voor hout en houtproducten van verantwoorde herkomst logisch: het gaat om zoveel meer dan behoud van bos. Je kunt hier meer over lezen op de pagina Verantwoord Bosbeheer.

Elk jaar worden de percentages berekend voor import van hardhout, naaldhout en plaatmateriaal met een keurmerk voor verantwoord bosbeheer (FSC of PEFC). De cijfers over het jaar 2019 worden hieronder weergeven. Jongeneel streeft ernaar om uiterlijk in 2021 de 100% te hebben bereikt voor alle categorieën.

Percentage geïmporteerd met een keurmerk van verantwoord bosbeheer; 2019.
Hardhout    87,9%
Naaldhout    100%
Plaatmateriaal    97,8%

Jongeneel is daarnaast STIP-supporter en garandeert STIP-gecertificeerde bedrijven dat zij uitsluitend FSC- en PEFC-gecertificeerde materialen ontvangen.
        
Klik hier voor het FSC certificaat
Klik hier voor het PEFC certificaat


    FSC logo               PEFC logo