text.skipToContent text.skipToNavigation

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding kopen?

Ben je van plan om een gevel te bekleden? Bekleed je gevel dan met hout! Voor houten gevelbekleding van topkwaliteit ben je bij Jongeneel aan het juiste adres. Bestel alles op het gebied van houten gevels in onze webshop of bezoek één van onze vestigingen. Advies nodig? Laat je dan informeren door onze experts. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we altijd de juiste materialen voor je project.

Waarom een houten gevel?

Een houten gevel zorgt voor een unieke uitstraling van een gebouw. Daarnaast bescherm je met een houten gevelbekleding een gebouw tegen slechte weersomstandigheden. Dankzij ons ruime assortiment heb je keuze uit meerdere duurzame houtsoorten. Hierdoor kun je gevelbekleding kiezen die tot op het kleinste detail aansluit op jouw wensen. Kies bijvoorbeeld voor de natuurlijke uitstraling van Red Cedar, Accoya of Douglas gevelbekleding.

Soorten houten gevelbekleding

Houten boeidelen

Houten boeidelen zijn panelen die de dakrand beschermen tegen wind en regen. Bij Jongeneel vind je onderhoudsvrije boeidelen voor gevelbekleding van geïmpregneerd Western Red Cedar hout en Tricoya MDF.

Houten rabatdelen en sidings

Rabatdelen en sidings zijn stevige gevelplanken die je gebruikt om een gevel te bekleden. Jongeneel heeft rabatdelen en sidings van bamboe, Accoya, Douglas hout, vurenhout en Western Red Cedar. Deze rabatdelen zijn verkrijgbaar in meerder soorten profielen waaronder Zweeds en halfhouts rabat.

Houten gevelstroken

Zwarte gevelstroken, oftewel vlotdelen, vormen de basis van traditionele zwarte houten gevelbekleding. Bij Jongeneel vind je zowel geïmpregneerd Douglas gevelstroken als vuren gevelstroken.

Achterhout

Bij Jongeneel vind je duurzame en betaalbare ventilatielatten voor jouw gevelbekleding. Met een vurenhouten achterconstructie bescherm je de draagconstructie tegen vocht en zorg je dat de gevel goed ventileert.

Accoya, Douglas en Red Cedar gevelbekleding

Jongeneel heeft een breed aanbod van houtsoorten voor gevelbekleding. Kies bij voorkeur voor een houtsoort die van nature duurzaam is of die goed te verduurzamen is.
Jongeneel biedt onder andere de volgende houtsoorten aan voor gevelbekleding:

Verduurzaamd vuren
Douglas
Western Red Cedar
Accoya
Grenen
Essen
Bamboe
Diverse hardhoutsoorten

Horizontale of verticale gevelbekleding

Kies je voor horizontale houten gevelbekleding of ga je toch voor verticale houten gevelbekleding? Bij Jongeneel kun je terecht voor beide soorten! Kies bijvoorbeeld voor gesloten gevelbekleding met halfhoutse overlap of juist voor open gevelbekleding.

Duurzame en onderhoudsvrije houten gevelbekleding

Veel van onze gevelbekleding is van nature al erg duurzaam. Is dit niet het geval dan kan deze worden verduurzaamd met beits of houtolie. Niemand heeft zin in gevelbekleding dat veel onderhoud nodig heeft. Zorg daarom dat je kiest voor een onderhoudsvrije gevel. Met behulp van de volgende richtlijnen heb je het minste onderhoudswerk aan je houten gevel:
Gebruik een houtsoort die weinig krimpt of zwelt.
Gebruik een houtsoort uit een goede kwaliteitsklasse (klasse 1 of 2).
Kies voor gevelhout dat dekkend is afgewerkt op een fijnbezaagd oppervlak of met drie lagen is gebeitst.
Zorg dat de houten gevel geen platte vlakken heeft waar water op kan blijven staan.
Schuin de houten gevel af onder een hoek van 15 graden.
Voorkom dat de houten gevel scherpe kanten of hoeken heeft.
Voorkom dat de houten gevel te lichte of donkere kleuren heeft. Bij lichte kleuren valt vervuiling en verkleuring snel op, bij donkere kleuren wordt het hout zeer warm in de zon.

Duurzaam ondernemen

Jongeneel staat sinds de oprichting voor duurzaam ondernemen. We gebruiken al ruim 220 jaar verantwoord hout en streven naar 100% gecertificeerd hout. Daarom heeft vrijwel al ons hout een PEFC™ en/of FSC® keurmerk. Door de aanschaf van duurzame houten gevelbekleding van Jongeneel draag je bij aan het behoud van onze bossen.

Bestel houten gevelbekleding online bij Jongeneel

Wil jij je gevel bekleden met hout? Bestel dan direct bij Jongeneel! Houten gevelbekleding koop je snel en gemakkelijk in onze webshop of bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt. Heb je nog prangende vragen of twijfel je nog? Geen zorgen, onze experts staan voor je klaar! Neem direct contact met ons op en ontvang professioneel advies.
Ben je ook geïnteresseerd in andere houtproducten? Naast houten gevelbekleding vind je bij Jongeneel onder andere ook kunststof, HPL en minerale gevelbekleding. Hier vind je onder andere gevelbekleding van topmerken als Unipanel, Eternit en Trespa.