text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

Voorstrijk, kimband en kimpasta

Ben je nog op zoek naar extra afdichtingsmaterialen? Bekijk dan ons assortiment siliconenkit of acrylaatkit.

0 producten gevonden

Voorstrijk of kimband kopen?

Ben je voor je volgende klus op zoek naar voorstrijk of kimband? Bestel je voorstrijkmiddel eenvoudig online bij Jongeneel en maak gebruik van de kennis van onze specialisten. 

Wat is voorstrijk?

Voorstrijk is het middel dat je gebruikt om poederende of zuigende ondergronden klaar te maken voor een verfbeurt. Denk bijvoorbeeld aan nieuw stucwerk, gipsplaten of stenen ondergronden. 

Waarom moet je voorstrijken?

Het aanbrengen van voorstrijk zorgt voor een nette afwerking en een betere hechting van de ondergrond. Voorstrijk is zowel toepasbaar als aanbrand-voorstrijkmiddel op gladde ondergronden (tegelwerk en staal) maar ook als toeslagmiddel voor verbetering van kalkmortels en gips ondergronden.

Voorstrijken stucwerk

Een veelvoorkomende toepassing van voorstrijk is het voorstrijken van stucwerk. Nieuw stucwerk is vaak brokkelig en poreus. Met het aanbrengen van voorstrijk zorg je voor een egaal zuigende ondergrond zodat het stucwerk optimaal kan afbinden en verharden. Voorstrijk kan daarnaast ook gebruikt worden op gipsen ondergronden zoals gipsplaten of gipsgebonden vloeren.

Voorstrijken muurverf

Naast het voorstrijken van stucwerk is het gebruikelijk om voor te strijken wanneer je muurverf gaat aanbrengen. Het voorstrijken van de ondergrond zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak. Zo voorkom je druipen, streepvorming en afbladdering in een later stadium. Voorstrijken voor muurverf doe je eenvoudig met een kwast of roller. Zo breng je in no-time een laag voorstrijk voor muurverf aan.

Wat is kimband en kimpasta?

Kimband en kimpasta zijn geschikt voor het waterdicht maken van doorvoeren, tegelwerk en leidingen in vochtige ruimtes zoals badkamers en doucheruimtes. Breng eerst een laag kimpasta aan en plak hierover kimband om het doorslaan van vocht tegen te gaan. Kimband is een flexibel materiaal met hoge inscheursterkte waardoor het gemakkelijk aangebracht kan worden in zowel horizontale als verticale hoek afdichtingen. Om het geheel waterdicht te maken, is het verstandig om bij de volgende stap nog een laag kimpasta aan te brengen.

Voorstrijk, kimband en kimband bestel je bij Jongeneel

Wil je voorstrijk of materiaal voor een kimlaag online bestellen? Maak dan eenvoudig een online account bij Jongeneel aan en bestel vandaag nog in onze webshop. Heb je nog aanvullende vragen? Neem in dat geval contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze vestigingen. Tot snel bij Jongeneel!