text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten

STIP supporter

Jongeneel is STIP®-supporter

Bedrijven die uitsluitend FSC®- of PEFC™-materialen inkopen dragen actief bij aan verantwoord bosbeheer. STIP heeft alles met FSC en PEFC te maken, maar er is een wezenlijk verschil. STIP is een bedrijfskeurmerk, waar FSC en PEFC boscertificaten zijn. Een bedrijf dat STIP-gecertificeerd is koopt uitsluitend FSC- en PEFC-gecertificeerde materialen in en verkoopt als gevolg daarvan ook uitsluitend houten producten met een verantwoorde herkomst. FSC- en PEFC-materiaal kan binnen het STIP-systeem eenvoudig gemengd worden en verkocht met STIP-certificering.

Bedrijven maken een belangrijk statement door STIP-gecertificeerd te zijn en Jongeneel wil dat ondersteunen. Dat is de reden dat Jongeneel STIP-supporter is. Jongeneel garandeert STIP-gecertificeerde bedrijven dat zij uitsluitend FSC- en PEFC-gecertificeerde materialen ontvangen.


STIP is sinds januari 2020 officieel toegestaan door de TPAC. Dit is de toetsingscommissie van de Nederlandse overheid die de inkoopcriteria beoordeeld van certificatieschema’s voor hout. Naast FSC, PEFC en STIP zijn ook MTCS en Keurhout goedgekeurde schema’s.

 

Jongeneel is STIP-supporter

Wil je meer weten over STIP-certificering? Kijk op de website van STIP.