text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten

Bijhorende artikelen

Vure Noir-VC Board-R3 PEFC 25x200x3900mm

ID A6432025200390ONB
Houtsoort
Thermisch Vuren
Maatvoering
25x200x3900mm
Uitvoering
Massief
Nettomaat mm
20x185

Productbeschrijving

Vuré Noir is Fins vurenhout dat door een thermische behandeling verduurzaamd wordt waardoor het uitermate geschikt is voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding.

Door het milieuvriendelijke behandelingsproces met stoom verandert de houtcelstructuur waardoor de planken minder vatbaar zijn voor schimmels. Deze hydro-thermische modificatie verbetert de stabiliteit, verval bestendigheid en thermische isolatie-eigenschappen. Hierdoor valt Vuré Noir in duurzaamheidsklasse 2. Vuré Noir is onderhoudsarm, je hoeft het niet af te werken bij toepassing buiten.

Door weersinvloeden zal het hout op een natuurlijke manier vergrijzen tot een zilverachtige tint. Om dit vergrijzingsproces te vertragen kun je Vuré Noir-gevelbekleding behandelen met voorvergrijzer, semi-transparant of dekkend verfsysteem

Oppervlaktebewerking

Ons standaard voorraadassortiment Vuré Noir is grof geborsteld.

Let op

Vuré Noir is verkrijgbaar in negen dekkende kleuren en zes semi-transparante kleuren. Op projectbasis is elke kleur leverbaar. Onderstaande afwerkingsmogelijkheden zijn op basis van een niet-filmvormend verfsysteem met uitzondering van ST04, deze is op basis van een voorvergrijzer (VV). Vragen over de afwerking mogelijkheden?  Neem contact op met één van onze vestigingen bij jou in de buurt.