text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten

In actie voor Stichting Gered Gereedschap

Al sinds 2020 zijn wij trotse partner van Stichting Gered Gereedschap. Samen met DKG Bruynzeel Keukens zetten wij ons om jongeren in Afrika een kans te bieden op een beter leven. Armoede duurzaam bestrijden, GERED GEREEDSCHAP maakt er werk van.

Wat gebeurt er met jouw gereedschap?

Met jouw hulp zamelen wij oud gereedschap in. Dit gereedschap wordt gerepareerd en verscheept naar Afrika. Hier krijgt het gereedschap een tweede leven en geeft het (leerling) vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen als timmerman, automonteur of kleermaker. Op elke Jongeneel vestiging kan oud gereedschap worden ingeleverd. Daarnaast leveren wij kosteloos hout voor de kratten waarin het gereedschap naar Afrika wordt verscheept. Van al het gereedschap worden bijvoorbeeld starters-sets samengesteld voor de kersverse vaklieden. Die gereedschapskisten worden ook gemaakt van hout dat Jongeneel ter beschikking stelt. Zo helpen we allemaal mee!

Welk gereedschap zamelen we in?

•    handgereedschap
•    elektrisch handgereedschap
•    (kleine) werkplaatsmachines
•    Naaimachines

Let op! De volgende materialen zamelen we niet in: tuingereedschap, fietsen, gasflessen, computers, huishoudelijke apparaten, ongesorteerde spijkers, bouten, moeren en schroeven, accuboormachines, muziekinstallaties, doorgeroest gereedschap.
 

Wie help jij precies?

Elk jaar kijken we samen met Gered Gereedschap naar welk project we gaan ondersteunen. Zo was de vorige inzamelactie voor startende vaklieden in Malawi. Dit keer helpen we studenten houtbewerking aan een technische school in Oeganda: Lords Meade Vocational College. Een mooi project waarbij het gereedschap noodzakelijk is om de opleiding verder te professionaliseren. 

Doe dus mee!

Want met jouw oude gereedschap help jij een collega-vakman in Oeganda uit de armoede. 

Waarom Stichting Gered Gereedschap?

Duurzaam ondernemen zit in de roots van Jongeneel. Een samenwerking met Stichting Gered Gereedschap past perfect bij ons DNA. Al 225 jaar leveren wij producten en diensten aan vakmannen in Nederland. Wij zijn enorm trots dat wij een bijdrage leveren aan de toekomst van collega-vakmannen in Afrika.

Doe mee!

Doe iets moois met gereedschap dat je niet meer gebruikt. Geef het een tweede leven! Daarmee help je kansarme jongeren in Afrika.
Want met jouw oude gereedschap help jij een collega-vakman in Oeganda uit de armoede. Doe mee en vind hier direct jouw Jongeneel vestiging om je oude gereedschap in te leveren.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar welk project Jongeneel in Afrika steunt? Of welk gereedschap wij allemaal inzamelen? Neem contact met ons op of lees hier welke projecten gered gereedschap al allemaal heeft gerealiseerd en wat ze nog meer doen voor Afrika.