text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Sluiten
Sluiten

Jongeneel behaalt Aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Met trots delen wij mee dat Jongeneel de Aspirant-status behaald heeft op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat we zijn gestart met het meten en vastleggen van ons inclusief & sociaal ondernemen en binnen twee jaar willen toegroeien naar de eerste trede op de PSO-Prestatieladder.

Sociaal ondernemen bij Jongeneel

Bij Jongeneel hechten we veel waarde aan diversiteit binnen de organisatie. Iedereen mag meedoen bij Jongeneel. We vinden het belangrijk om binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen te vergroten en verbreden. Dit doen we bijvoorbeeld door werkplekken te faciliteren en samen te werken met organisaties als Puur Zorg voor werk. We hechten veel waarde aan het welzijn van onze mensen. Daarom hebben we bijvoorbeeld een speciaal vitaliteitsprogramma waar je als medewerker aan kan deelnemen. Maar onze verantwoordelijkheid gaat verder;

Eerlijk werk en economische groei

Een van onze Sustainable Development Goals is ‘Eerlijk werk en economische groei’. We werken uitsluitend met eerlijke toeleveranciers en kopen gecertificeerd hout in. Zo stimuleren we waardig werk tegen eerlijk loon. Daarnaast proberen we onze leveranciers en opdrachtgevers te stimuleren om ook sociaal te ondernemen.

Armoede duurzaam aanpakken

In samenwerking met Stichting Gered Gereedschap en DKG Bruynzeel Keukens zamelen we oud gereedschap in. Dit gereedschap wordt opgeknapt en verscheept naar het Don Bosco Youth Technical Institute in Lilongwe, Malawi. Deze school leidt vaklieden op en geeft jongeren de mogelijkheid om een toekomst op te bouwen als bijvoorbeeld timmerman, metaalbewerker of elektromonteur. Wanneer zij de opleiding verlaten, krijgen zij een gereedschapskist met inhoud mee om de eerste stap naar zelfstandig ondernemen te kunnen zetten. Zo pakken we samen armoede duurzaam aan met vakmanschap en dat werkt!

PSO Certificering

Bij Jongeneel vinden we het belangrijk dat we ons steentje bijdragen op het gebied van milieu én van mensen. Met de PSO bewijs je dat je dat echt serieus neemt. Het PSO keurmerk is een uitgebreid, door TNO ontwikkeld, wetenschappelijk meetinstrument wat in kaart brengt wat de directe en de indirecte bijdrage is van een bedrijf. Uit de onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, blijkt dat Jongeneel aantoonbaar gestart is met socialer ondernemen.

Wil je meer weten over PSO? Kijk dan op pso-nederland.nl.